Programul de reconstrucţie mamară se va derula şi în anul 2022, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare se va derula şi în anul 2022 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Procedurile sunt realizate gratuit în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie.

De asemenea, începând cu anul 2022, sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate şi operaţiile de simetrizare a sânului contralateral la pacientele incluse în program.

Reconstrucţia mamară postmastectomie este esenţială pentru restabilirea echilibrului psihic şi emoţional după tratamentul chirurgical al cancerului de sân, îmbunătăţeste imaginea şi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o  astfel de intervenţie.

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să se adreseze pentru un consult unui chirurg plastician din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Pacientele pot să vină la consult de chirurgie plastică de la primele semne de suspiciune de neomamar, pentru că decizia unei reconstrucţii de sân imediate sau tardive se ia de către o echipă mixtă formată din chirurg generalist, oncolog, histopatolog, radiolog, chirurg plastician. Pacienta poate beneficia de toate aceste consulturi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Acestea se pot programa pentru consult, la Cabinetul de Chirurgie plastică, on line la adresa https://spitalmures.ro/programari-ambulatoriu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este inclus în Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului 2014.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*