Un migrant în stare de hipotermie, ascuns pe șasiul unui autocamion, salvat de polițiștii de frontieră doljeni

Migrantul ascuns sub o mașină. FOTO Poliția de Frontieră Dolj
Migrantul ascuns sub o mașină. FOTO Poliția de Frontieră Dolj

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean afgan ascuns pe șasiul unui autocamion, cu intenția de a intra ilegal în țara noastră. Bărbatul se afla in stare de hipotermie, fapt pentru care polițiștii de frontieră i-au acordat primul ajutor şi au solicitat prin Serviciul de Urgență 112, un echipaj medical. La fața locului s-a deplasat o echipă de medici din cadrul Serviciului de Ambulanță Calafat, care a acordat îngrijiri medicale de specialitate bărbatului, starea acestuia fiind stabilizată.

În seara de 13 februarie 2022, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 54 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese din metal, încărcate din Turcia pentru Marea Britanie.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că pe șasiu se află ascunsă o persoană de sex masculin.

La momentul coborârii, persoana în cauză a acuzat o stare de rău și hipotermie. Polițiștii de frontieră i-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat prin S.N.U.A.U. 112 sprijin medical.

Astfel, la fața locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanță Calafat, care l-a transportat pe bărbat la sediul Spitalului Municipal Calafat, pentru acordarea unui ajutor de specialitate.

Ulterior, după ce starea persoanei depistate a fost stabilizată, polițiștii de frontieră au continuat cercetările față de aceasta. Astfel, colegii noștri au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 28 de ani este din Afganistan și s-a urcat pe șasiul mijlocului de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetățeanul afgan intenționa să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*