Mamografii gratuite pentru femeile din Constanța

Mamografii gratuite. FOTO Primăria Constanța

Institutul Regional de Oncologie Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, a prezentat astăzi  în zona Farului Genovez, Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar, cu care se efectuează mamografii gratuite în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, Cod SMIS: 136664, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

„Cabinetul imagistic pe roți” este folosit pentru testarea femeilor cu vârsta între 50-69 de ani. Astăzi, 30 de femei din municipiul Constanța au beneficiat de o mamografie gratuită.  De mâine, unitatea mobilă își va continua periplul în județul Constanța.

Programul ONCOFEM are ca obiectiv testarea a 30.000 de femei, cu vârsta între 50-69 ani fără o zi, din județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava.

Până acum, în cadrul proiectului au fost făcute aproape 2300  de mamografii, 262 de femei au nevoie de  investigații suplimentare, iar 17 au fost confirmate, din păcate, cu cancer la sân.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*