O nouă investiție a Consiliului Județean în infrastructura Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca

Spitalul de recuperare Cluj. FOTO CJ Cluj
Spitalul de recuperare Cluj. FOTO CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției constând în reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investițiile noastre în sănătate continuă. Ceea ce ne dorim să realizăm prin acest proiect este atât reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de gaze cu efect de seră, cât și scăderea consumului anual de energie pentru încălzire. Un act medical de înaltă calitate necesită o infrastructură modernă.”

Principalele lucrări prevăzute a fi realizate la sediul instituției sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, situat pe strada Viilor, nr. 46-50, constau în reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, înlocuirea instalației termice interioare, dotarea cu ventiloconvectoare care vor asigura confortul termic, precum și schimbarea corpurilor termice pentru blocul operator.

Totodată, investiția mai vizează introducerea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, cu panouri solare și acumulatoare, instalarea de panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice și refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.

Investiția are o valoare totală de 15.339.077 lei, iar proiectul urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*