Gradul II de acreditare pentru Spitalul Județean Galați și Spitalul de Boli Infecțioase

Spitalul Județean Galați. FOTO Consiliul Județean Galați

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate rezultatele procesului de reevaluare a acreditării Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei”. Astfel, unitatea medicală gălățeană a fost reîncadrată din categoria a IV-a în categoria a II-a de acreditare. De asemenea, și Spitalul de Boli Infecțioase a fost încadrat în categoria a II-a.

“Este o veste bună pentru Galați, pentru pacienți și pentru tot sistemul medical de la noi. Spitalul Județean a reușit, după reevaluare, să obțină acreditarea pe care o merită, respectiv categoria a II-a. Iar Spitalul de Boli Infecțioase a reușit o adevărată performanță. Astfel, dacă acum câțiva ani era în categoria a V-a, astăzi spitalul a ajuns în categoria a II-a. Mai mult, punctajul obținut, de peste 95%, clasează spitalul pe locul cinci la nivel național. În plus, într-un clasament al spitalelor de boli infecțioase din România, spitalul din Galați ocupă locul doi.

Este o recunoaștere a amplelor investiții de la cele două spitale, atât în ceea ce privește dotarea cu aparatură performantă, cât și modernizarea spațiilor medicale sau construcția unor clădiri noi.  

Această acreditare arată că s-au schimbat multe lucruri în bine la cele două spitale, conștienți fiind că eforturile noastre trebuie să continue pentru binele și siguranța pacienților. 

Rolul acestei acreditări este și acela de a reda încrederea pacienților în sistemul sanitar gălățean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În acest moment, categoria a II-a este cel mai mare grad de acreditare obținut de spitalele din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*