O nouă funcție Fitbit permite mai ușor detecția fibrilației atriale

O nouă funcție Fitbit permite mai ușor detecția fibrilației atriale. FOTO Grayling

Fitbit anunță că a primit aprobarea FDA (U.S. Food and Drug Administration – instituția din Statele Unite care reglementează piața medicamentelor și alimentelor) să utilizeze noul algoritm PPG (photoplethysmography) pentru detecția fibrilației atriale. Acest algoritm va sta la baza funcției de detecție și notificare a ritmului cardiac neregulat, ce va fi disponibilă pe dispozitivele Fitbit.

Fibrilația atrială este o formă de ritm cardiac neregulat care afectează aproape 33,5 milioane de oameni la nivel global. Persoanele care suferă de fibrilație atrială au un risc de 5 ori mai mare de accident vascular cerebral. Din păcate, fibrilația atrială este greu de detectat, întrucât de obicei nu prezintă simptome și se manifestă în episoade pasagere.

Capacitățile dispozitivelor Fitbit – în special de monitorizare 24/7 a inimii și autonomia mare a bateriei – permit identificarea fibrilației atriale prin monitorizarea pe termen lung a ritmului cardiac. Noul algoritm PPG al Fitbit pentru detectarea fibrilației atriale evaluează în mod pasiv ritmul cardiac, atunci când utilizatorul Fitbit doarme sau este în repaus. Dacă apare ceva care să fie sugestiv pentru fibrilația atrială, utilizatorul este anunțat prin notificările de ritm cardiac neregulat. Utilizatorul are astfel informații de la care poate merge către investigații suplimentare, pentru a preveni posibile complicații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*