O fetiță de un an și jumătate a suferit arsuri de cornee la Spitalul Victor Gomoiu, din cauza unei lămpi UV

Spitalul Victor Gomoiu din București. FOTO Spitalul Victor Gomoiu

O fetiță de un an și jumătate a suferit arsuri de cornee la Spitalul Victor Gomoiu, din cauza unei lămpi UV. Unitatea medicală a anunțat asistentul medical implicat în incident a demisionat.

Conducerea Spitalului Victor Gomoiu din București a transmis un punct de vedere referitor la acest incident pe care îl redăm integral.

“Pacienta minoră, în vârstă de un an și jumătate, s-a prezentat la camera de gardă a spitalului însoțită de tatăl său, prezentând simptome respiratorii. În urma testelor rapide, a fost depistată infecția cu virus respirator sincițial, ceea ce a impus ca atât copilul, cît și tatăl, să fie izolați în spațiul special destinat pacienților care prezintă acest tip de infecție. După finalizarea consultației, pacienta a primit din partea medicului recomandare de tratament la domiciliu.

Precizăm faptul că, în timpul examinării medicul de gardă a constatat că lampa UV era în funcțiune și a procedat la închiderea acesteia. În urma anchetei interne derulată ulterior, a reieșit faptul că pacienta minoră și părintele însoțitor au fost expuși accidental la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat îngrijiri medicale.

Menționăm că ancheta internă a fost demarată de conducerea unității sanitare, care s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în spaliul public, până în acest moment neexistând o sesizare oficială din partea familiei pacientei.

În ziua de 14.01.2023, la ora 12:45, familia a fost contactată direct de către directorul medical al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, care a exprimat regretul pentru producerea incidentului și s-a interesat despre starea de sănătate a pacientei și a tătălui, oferind tot sprijinul medical pe care spitalul îl poate furniza.  În acest moment, în cadrul unității sanitare este în desfășurare ancheta administrativă, asistentul medical implicat depunându-și demisia în urma incidentului.

De asemenea, pe perioada anchetei administrative, infirmiera implicată în incident nu va mai activa într-o zonă în care au acces pacienți. Apreciem că este vorba despre un incident absolut regretabil, care este însă izolat și nu caracterizează sub nicio formă activitatea medicală desfășurată în mod curent de personalul din cadrul Spitalului Clinic de Copii ,,Dr. Victor Gomoiu”.

Conducerea unității sanitare este în contact permanent cu părinții pacientei, evoluția stării de sănătate fiind bună până în acest moment”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*