Secretarul de stat Alexandru Rogobete a prezentat Strategia României de digitalizare în Sănătate

FOTO Ministerul Sănătății

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății Alexandru Rogobete a fost invitat la Comisia Europeană să prezinte Strategia României de digitalizare în Sănătate. Este vorba de proiecte de 650 de milioane de euro pentru digitalizarea sistemului de sănătate românesc.

Secretarul de Stat Rogobete a participat la Bruxelles la un eveniment organizat de structurile Comisiei Europene, având ca temă schimbul de experiență în domeniul strategiei naționale de digitalizare a sistemului medical din România. Oficialul român a prezentat obiectivele generale ale Strategiei Naționale de Digitalizare în Sănătate și proiectele de investiții în digitalizare cu fonduri europene, pe care Ministerul Sănătății le coordonează. Proiectele de digitalizare din Sănătate sunt parte a primei Strategii Naționale de Digitalizare, demarată în luna iunie în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și toți reprezentanții principalelor instituții medicale din România.
Concret, este vorba de proiecte în valoare de peste 650 milioane de euro care vor fi direcționați către digitalizarea a peste 200 de unități sanitare, transformarea digitală a activității din Ministerul Sănătății și din subordonate, dezvoltarea sistemului informatic al CNAS și realizarea unui sistem național de telemedicină.

“Este o onoare pentru noi să fim invitați la nivelul Comisiei Europene să prezentăm modelele folosite de Ministerul Sănătății pentru realizarea proiectelor de digitalizare a sistemului de sănătate din România. În mod special, colegii de la Bruxelles au apreciat structura simplă, logică și clară a Strategiei Naționale de digitalizare în Sănătate pe care o realizăm în România. Lucrăm împreună, cu responsabilitate și bună credință, pentru a schimba în bine înfățișarea sistemului medical” a declarat Dr. Rogobete, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene și a avut loc la Bruxelles, în perioada 3-4 octombrie 2023.

În 24 august, Ministerul Sănătății a lansat un nou apel de proiecte, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru digitalizarea instituțiilor din domeniul sănătății. Este vorba despre achiziționarea de echipamente IT și de soluții digitale pentru debirocratizarea administrației medicale. Eligibile să aplice au fost Direcțiile de Sănătate Publică, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Național de Transfuzii, Serviciile de Ambulanță, Agenția Națională de Transplant și lista poate continua.

“Digitalizarea sistemului medical reprezintă o tranziție importantă către cele mai moderne tehnologii.
Utilizarea electronică a datelor, interoperabilitatea, telemedicina și alte soluții digitale de management clinic vor duce la creșterea accesului oamenilor la servicii de sănătate, la îmbunătățirea serviciilor medicale, reducerea erorilor, optimizarea managementului și a planificării resurselor în sănătate. Mulțumim tuturor experților și instituțiilor partenere pentru implicare în elaboararea primei strategii naționale pentru digitalizarea sistemului medical din România”, declara la acel moment prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*