Nou proiect de dotări la Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca. Va fi alocată suma de 5,4 milioane de euro pentru aparatură de ultimă generație

Spitalul de recuperare Cluj. FOTO CJ Cluj
Spitalul de recuperare Cluj. FOTO CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj,  Alin Tișe, și Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, au semnat contractul de finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență este de peste 26,5 milioane de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investim în sănătate și în educație, cât de mult putem, acestea fiind resursele care asigură viitorul comunității. Ne bucurăm de o nouă reușită, un nou proiect pe bani europeni, în domeniul sănătății. Pacienții vor avea șanse noi și mai mari să acceseze servicii medicale de ultimă generație.”

Printre dotările preconizate a fi achiziționate pentru unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente și tehnologie de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale, inclusiv în recuperarea post-COVID-19.

De asemenea, mai sunt propuse spre achiziționare un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde, un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale, un aparat pentru tratamentul disfagiei și un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului.

Nu în ultimul rând, Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare va fi dotat și cu un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, un ecograf 4D, șase electrocardiografe cu 12 canale și o bicicletă cu încărcătură și monitor EKG.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*