Noi dotări pentru Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj. Vor fi achiziționate prin accesare de fonduri europene echipamente în valoare de 3 milioane de lei, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Spitalul Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca. FOTO CJ Cluj
Spitalul Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea a nu mai puțin de 10.824 de produse și echipamente medicale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Cu o valoare totală estimată de 3.093.411,55 lei, dotările prevăzute vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Aceste dotări au o importanță deosebită în ceea ce privește prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale, precum și pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am atras vom oferi pacienților un plus de siguranță și confort.”

Instituția sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj va beneficia de 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator, 310 kituri de prelevare a probelor biologice endobronșice, 1.000 de kituri de ventilație noninvazivă, un sistem de spălare și dezinfecție a fibroscoapelor, un sistem de spectrometrie de masă MALDI-TOF pentru identificarea microorganismelor/fenotipurilor de rezistență și un termostat pentru hemoculturi.

De asemenea, vor mai fi achiziționate două seturi pentru videobronhoscopie, un incubator pentru microbiologie, un autoclav, 1.100 de kituri RT-PCR de identificare genotipuri, trei maceratoare și patru seturi de măsurare a diurezei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*