Ministerul Sănătății cumpără echipamente de înaltă performanță de screening pentru diferite tipuri de cancer

Sediul Ministerului Sănătății. FOTO Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății achiziționează echipamente de înaltă performanță de screening pentru diferite tipuri de cancer.

Este vorba de:  echipamente destinate cancerului de col uterin (linii automate citologie și HPV, colposcop, electrocauter, dispozitive de electrochirurgie și masă ginecologică); 7 mamografe destinate centrelor regionale pentru screening-ul cancerului de sân; 7 linii de colonoscopie destinate centrelor regionale pentru screening-ul cancerului de colon.

Investiția se ridică la 13 milioane de euro și este realizată prin proiectul cu Banca Mondială, Sănătate pentru oameni!

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*