Consiliul Județean Galați dorește să doteze cu aparatură medicală unitatea de terapie intensivă din cadrul secției de neonatologie a Spitalului Județean Galați

Costel Fotea. FOTO CJ Galați

Consiliul Județean Galați va depune spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, un proiect de dotare cu aparatură medicală a unității de terapie intensivă din cadrul secției de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”. În plus, vor fi achiziționate și kituri medicale pentru screeningul unor afecțiuni medicale întâlnite la nou-născuți. Valoarea proiectului este de 4.079.397 de lei.

“Vom achiziționa aparate de ventilație mecanică, incubatoare, monitoare funcții vitale, pompe de perfuzie și injectomate. Toate pentru dotarea unității de terapie intensivă din cadrul secției de neonatologie.

De asemenea, vom achiziționa, în premieră pentru secția de neonatologie a Spitalului Județean, două kituri medicale pentru prevenția retinopatiei la bebelușii născuți prematur și pentru screeningul malformațiilor congenitale cardiace la nou-născuți”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Secția de neonatologie are 55 de paturi, din care 10 pentru terapie intensivă neonatală, și este dotată cu 31 de incubatoare. În 2022, 372 de nou-născuți au fost internați în cadrul unității de terapie intensivă neonatală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*