Ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila a aprobat distribuția unei noi tranșe de medicamente pentru tratamentul pacienților infectați cu SARS-COV-2 care cuprinde 1500 flacoane de 400 mg Tocilizumab și peste 48 600 doze de KINERET.
Medicamentele vor fi distribuite în aprox. 300 unități sanitare care tratează pacienți cu COVID-19, cu forme medii și grave de boală.
Cele 50 000 de cutii de Molnupiravir achiziționate de către Ministerul Sănătății au fost distribuite în peste 200 de centre de evaluare și spitale care tratează pacienți cu Covid-19.
Molnupiravir este primul medicament specific anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică, pe pagina de web www.ms.ro, secțiunea Transparență Decizională, proiectul de Ordin privind criteriile de performanță pe baza cărora se efectuează evaluarea anuală a activității managerului spitalului public, în […]
Frica de dentist – sau anxietatea dentară – afectează milioane de oameni la nivel global, fiind unul dintre cele mai frecvente motive pentru care tratamentele stomatologice sunt amânate, uneori până în stadii avansate de complicații. […]
Cu o rată a mortalității infantile care ne situează pe podiumul negativ al UE, disputând primul loc cu Bulgaria, România are un deficit cronic de medici neonatologi, respectiv 40%, iar vechimea medie exprimată în ani […]
Be the first to comment