Intervenţie de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Şef secţie Prof. Dr. Tiberiu BĂŢAGĂ, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, au realizat o intervenţie chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de şold drept cu plastia-reconstrucţia acetabulului drept cu grefă osoasă, unei paciente de 76 de ani.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ două ore şi a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului drept şi femurului drept, reconstrucţia acetabulului drept cu grefă osoasă şi fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Prof. Dr. Tiberiu BĂŢAGĂ, Dr. Marius VÎLCELEAN, medici primari ortopedie şi traumatologie, Dr. Ioan NEMEŞ, medic primar ATI, Dr. Flaviu MOLDOVAN, Dr. Daniel DACHER, Dr. Virgiliu CERNIT, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie,  Dr. Alexandra GHEORGHE, medic rezident ATI, As. Mirela CUCUIET, As. Sabina-Gabriela SZENTANAI, asistenţi instrumentari ortopedie, As. Daniela SFREDEL – asistent ATI, infirmier Horaţiu MOLDOVAN.

Grefa osoasă necesară pentru  intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei NICA.

Intervenţia este a şasea realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*