Medicii stomatologi din România și-au ales noua echipă de conducere

Dr. Florin Lăzărescu. FOTO MPR Agency

Dr. Florin Lăzărescu a fost ales președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, acesta obținând 79.67% din totalul voturilor valabil exprimate de membrii Adunării Generale Naționale a CMSR.

Printre obiectivele asumate de noul președinte al CMSR se numără consolidarea rolului Colegiului în relația cu forurile decizionale interne și internaționale, pentru protejarea drepturilor și intereselor profesionale ale medicilor stomatologi din România, având ca priorități facilitarea accesului tuturor pacienţilor români la serviciile stomatologice precum și clarificarea cadrului de funcționare și reglementare a profesiei.

Echipa condusă de dr. Florin Lăzărescu asigură reprezentarea echilibrată a practicienilor și mediului universitar, beneficiind de sprijinul masiv din partea comunității medicilor stomatologi, a căror prezență la votul pentru conducerea CMSR a fost de șase ori mai mare față de alegerile precedente în marile orașe.

„Urmează patru ani de construcție și progres. CMSR trebuie să își asume un rol activ în plan social și în relația cu autoritățile. Misiunea noastră, a noii conduceri, este să ne asigurăm că vocea stomatologilor va fi auzită atât de instituțiile statului român, pe a căror cooperare loială contăm, cât și de partenerii internaționali. Vrem să implementăm reformele necesare și să ne asigurăm că acestea vor fi durabile,” afirmă dr. Florin Lăzărescu.

Cine este dr. Florin Lăzărescu, noul președinte al CMSR

Dr. Florin Lăzărescu este Secretar General al Societății Europene de Cosmetică Dentară (ESCD), organizație pe care anterior a condus-o ca președinte, precum și membru fondator și Secretar General al Societății de Stomatologie Estetică din Romania (SSER).

Este  autor a numeroase lucrări de specialitate pe tema stomatologiei și al cărții „Incursiune în estetica dentară” publicată și distribuită în 10.000 de exemplare. Ca o recunoaștere a muncii sale, în 2015, Quintessence a publicat volumul „Comprehensive Esthetic Dentistry” în limba engleză, urmat, în 2017, de ediția în limba chineză. Practica sa este una bazată din punct de vedere estetic, cu accent pe procedurile de restaurare din ceramică integrală și stomatologia estetică.

„Mi-am asumat candidatura la funcția de președinte al CMSR pentru că decalajul dintre acest organism și membrii săi devenea din ce în ce mai mare. Calitatea serviciilor stomatologice din România este, deja, comparabilă cu cea din occident. Iar asta se datorează fiecăruia dintre voi (n.r. medicii stomatologi), cei care ați ales să practicați și să investiți în cabinetele voastre, pentru a oferi servicii de înaltă calitate în comunitățile din care faceți parte. A venit timpul ca și CMSR să se ridice la nivelul medicilor pe care îi reprezintă și să le apere interesele legitime,” a afirmat dr. Florin Lăzărescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.  

Componența biroului noului Birou Executiv Național al CMSR

Președinte:

Dr. Florin Lăzărescu

Vicepreședinți:

Assoc. Prof. Dr. Bogdan Bâldea,

Dr. Rareș Buduru,

ȘL. Dr. Luminița Oancea,

Dr. Smărăndița Păcuraru

Secretar General:

Dr. Dan Căminescu

Trezorier:

Dr. Mariana Cărămidă

10 pași pentru progresul stomatologiei din România

Pentru alegerile în cadrul CMSR, echipa coagulată în jurul dr-lui Florin Lăzărescu a propus comunității medicilor stomatologi platforma de dezbateri și dialog „Progresul începe cu un pas în față”. În urma consultărilor cu stomatologii din întreaga țară, au fost asumate 10 obiective pentru a fi îndeplinite de noua echipă de conducere a CMSR:

Asigurarea finanţării serviciilor stomatologice din fonduri publice;

Atragerea fondurilor europene în sistemul de medicină stomatologică;

Reformarea şi consolidarea sistemului de Educaţie Medicală Continuă prin stimularea calităţii procesului educaţional;

Sprijinirea şi orientarea studenţilor din anii terminali şi a absolvenţilor pentru iniţierea şi dezvoltarea carierei lor profesionale;

Derularea de programe pentru facilitarea accesului tuturor pacienţilor români la serviciile stomatologice;

Elaborarea unui mecanism financiar bancar eficient şi atractiv de creditare a firmelor din domeniul medicinei dentare;

Elaborarea şi implementarea unei strategii coerente la nivel naţional în ceea ce priveşte prevenţia şi tratamentul afecţiunilor stomatologice;

Reconectarea reprezentanţilor medicilor stomatologi din România la forurile decizionale internaţionale, ale Uniunii Europene şi ale României;

Calibrarea echitabilă a sistemului de acces la specializări între medicii străini şi medicii români.

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*