Master plan pentru prioritizarea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență Zalău

Spitalul Județean de Urgență Zalău. FOTO Consiliul Județean Sălaj

Președintele Consiliul Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat contractul privind elaborarea unui master planului pentru prioritizarea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Documentul va constitui o strategie pe termen lung, care va defini măsuri generice de implementare a intervențiilor la cea mai mare unitate spitalicească din județ, precum și soluțiile tehnice. Astfel, vor fi identificate problemele existente în cadrul SJU Zalău, cele mai bune și mai puțin costisitoare opțiuni pentru rezolvarea acestora, precum și investițiile prioritare, respectiv sursele de finanțare. Demersul are ca scop valorificarea la maximum a instrumentelor financiare disponibile și, mai cu seamă, a fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2021-2027.

“De-a lungul timpului, Consiliul Județean Sălaj a derulat mai multe investiții care au avut ca obiect reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea clădirilor Spitalului Județean de Urgență Zalău. Continuăm acest proces de dezvoltare în vederea diversificării serviciilor oferite populației și asigurării unui act medical la cele mai înalte standarde, însă printr-o abordare unitară și integrată a unității sanitare, astfel încât să planificăm investițiile într-un mod optim și să valorificăm inteligent spațiul disponibil. Aici intervine rolul masterplanului, care va corela investițiile deja realizate cu cele viitoare, va identifica problemele-cheie existente, va propune cele mai bune soluții privind localizarea noilor obiective, precizând, de asemenea, posibilele surse de finanțare. Toate acestea, pentru a transforma ansamblul Spitalului Județean în clădiri moderne și utile, aliniate normelor europene”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*