MApN sprijină activitatea HUB-ului logistic de la Suceava

Copiii refugiaților din Ucraina, ajutați de Salvați Copiii. FOTO S. C.
Copiii refugiaților din Ucraina au nevoie de ajutor. FOTO Salvați Copiii

Ministerul Apărării Naționale contribuie, cu personal și mijloace tehnice, la desfășurarea operațiunilor Centrului logistic de stocare și distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenței umanitare către Ucraina (HUB logistic), care și-a început activitatea la Suceava în cursul zilei de miercuri, 9 martie.

Astfel, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, 25 de militari din Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din subordinea Brigăzii 15 Mecanizată „Podul Înalt” și operatori cu mijloace tehnice specifice puse la dispoziție de Comandamentul Logistic Întrunit, sprijină activitățile de recepție, depozitare, manipulare și redistribuire a ajutoarelor umanitare care sunt aduse din țări membre ale Uniunii Europene, în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene (UPCM) activat cu această ocazie.

De asemenea, Armata României are pregătite forțe și mijloace suplimentare care pot sprijini, la solicitarea autorităților, activitatea structurilor din sistemul național de apărare cu responsabilități în gestionarea afluxului de cetățeni din Ucraina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*