Investițiile în sistemul de sănătate din Sălaj, susținute la Bruxelles

FOTO Consiliul Județean Sălaj

Consiliul Județean Sălaj a găzduit astăzi, 23 februarie, o întâlnire între europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru programul independent de sănătate al U.E., și reprezentanții sistemului sanitar din județ, pentru a dezbate și clarifica oportunitățile de finanțare oferite de Uniunea Europeană.

“Îi mulțumesc domnului europarlamentar Cristian Bușoi pentru vizita efectuată la noi în județ. I-am prezentat proiectele, în valoare de peste 70 de milioane de euro, pe care dorim să le implementăm la Spitalul Județean de Urgență din Zalău. Scopul nostru este de a construi de la zero noi facilități pentru pacienți și medici. Ne dorim ca și în Sălaj pacientul să beneficieze de un tratament integrat și complet, de la diagnosticare și până la vindecare”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Proiecte propuse spre finanțare prin fonduri europene nerambursabile:
1. CONSTRUIRE CENTRU ONCOLOGIC
2. CONSTRUIRE BLOC OPERATOR
3. REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE ȘI DOTARE SECȚIE DE PSIHIATRIE
4. REALIZAREA UNUI HELIPORT
5. REABILITARE, MODERNIZARE ȘI EXTINDERE PE VERTICALĂ LA SECȚIA DE RECUPERARE UMANĂ
6. CONSTRUIREA UNEI STAȚII DE COGENERARE

“Am avut mai multe întâlniri cu domnul președinte Dinu Iancu-Sălăjanu și la inițiativa dânsului am venit în Sălaj pentru a vă prezenta oportunițile de finanțare de care trebuie să profităm în perioada următoare. De exemplu, prin PNRR pot fi digitalizate spitalele și dotate cu echipamente cabinetele medicilor de familie. Prin Progamul Operațional Sănătate vor fi deschise linii de finanțare dedicate dotării spitalelor și construcției de noi secții, spitale. Am convingerea că în urma acestor investiții, pacienții vor fi cei care vor simți o diferență majoră în ceea ce înseamnă tratarea afecțiunilor”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*