Investiții în ambulatorii de specialitate, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență

Salon de spital. FOTO SCJUB
Salon de spital. FOTO SCJUB

Ministerul Sănătății a publicat Ghidul beneficiarului pentru Investiția specifică: I1.3. Unități de asistență medicală ambulatorie din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C12-Sănătate.

Investiția are un buget total de 80.200.000 euro fără TVA și se va realiza prin derularea unui apel deschis prin care se vor finanța minim 30 de unități medicale publice care furnizează asistență medicală ambulatorie din care cel puțin 20 de unități de îngrijire ambulatorie vor fi situate în regiuni sau municipalități mai puțin dezvoltate.

Valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 2,6 milioane euro fără TVA și poate include:
− construcția / reabilitarea / modernizarea / extinderea / transformarea și dotarea infrastructurii ambulatorii existente;
− îmbunătățirea accesibilității spațiului pentru serviciile medicale;
− asigurarea/modernizarea utilităților generale și specifice (inclusiv conectarea la utilități pe amplasamentul obiectivului de investiții);
− achiziționarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie.

Data pentru deschiderea platformei pentru depunerea dosarelor de finanțare este 25 septembrie 2022, ora 10:00. Se pot depune proiecte până cel târziu 30 noiembrie 2022, ora 16:00.

Dosarele de finanțare se vor încărca pe www.proiecte.pnrr.gov.ro.

Semnarea contractelor de finanțare cu minim 30 de beneficiari se va realiza până în 24 februarie 2023, iar data limită de implementare a proiectelor este 30 noiembrie 2024.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*