28 februarie – Ziua Mondială a Bolilor Rare. 1 din 20 de persoane din întreaga lume suferă de o boală rară

Medicamente pentru pacienți. FOTO pixabay
Piața de medicamente. FOTO pixabay

Bolile rare reprezintă o amenințare globală la adresa sănătății care este deseori subestimată. Acestea afectează aproximativ 300 de milioane de oameni, ceea ce înseamnă că 1 din 20 de persoane suferă de o boală rară. Până în prezent, peste 7.000 dintre aceste boli au fost descoperite, unele dintre ele apărând la doar câțiva pacienți din întreaga lume. Cu toate acestea, în prezent, există tratamente pentru doar aproximativ 350 de boli rare.

De aceea, pentru a crește gradul de conștientizare a acestora, în fiecare an pe 28 februarie este marcată Ziua Bolilor Rare.

72% dintre bolile rare sunt de origine genetică, aproape jumătate manifestându-se în copilărie. Aproximativ o treime dintre acești copii nu apucă vârsta de 5 ani. Cu toate acestea, o mare parte din aceste boli nu se vor manifesta până la vârsta adultă. Acestea sunt rar întâlnite de medici și foarte dificil de identificat, întrucât simptomele aceleiași boli pot varia uneori de la un pacient la altul. În aceste condiții, o diagnosticare corectă poate dura adesea și câțiva ani. Mai exact, în medie, durează 5 ani și e nevoie de 8 specialiști diferiți înainte de a se pune un diagnostic corect.

Cu toate acestea, odată ce un pacient primește un diagnostic, tratamentul prompt îi poate schimba fundamental viața în bine. Takeda este un producător important de medicamente pentru acest tip de boli, fiind axată de peste 30 de ani pe imunologie, hematologie, tulburări metabolice și boli de stocare lizozomală. Obiectivul principal al Takeda este să ofere tratamentul adecvat pentru cât mai mulți pacienți din întreaga lume.

„Compania noastră dezvoltă și cercetează noi tratamente pentru boli rare de peste 30 de ani. Încercăm să ajutăm cât mai mulți oameni cu medicamentele noastre, astfel încât aceștia să poată duce o viață normală, fără limitări. Scopul nostru este de a îmbunătăți mereu rezultatele tratamentelor noastre prin inovare constantă și, de asemenea, de a extinde cât mai mult numărul de pacienți care să aibă acces la acestea”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda Romania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*