Investigații imagistice de Computer Tomograf gratuite pe baza unei trimiteri de la medicul specialist, la Spitalul Clinic CF Timișoara

Computer tomograf. Spitalul CF Timișoara

Pacienții care au o trimitere de la medicul specialist pot beneficia de evaluări gratuite în baza contractului pe care Spitalul Clinic CF Timișoara l-a încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

Unul dintre avantajele majore ale Computerului Tomograf, de generație nouă, achiziționat în urmă cu câteva luni cu bani europeni, constă în timpul redus de expunere la radiații a pacientului. Prin tehnologia avansată utilizată, se obțin imagini de calitate ridicată într-un interval de timp de câteva secunde, ceea ce contribuie la reducerea disconfortului pacienților.

„Atunci când am decis să achiziționam Computerul Tomograf, prin programul POIM pentru unități medicale, dorința noastră a fost să putem să oferim investigații gratuite. Acest lucru facilitează acum accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru un număr mai mare de persoane, consolidând astfel angajamentul Spitalului Clinic CF Timișoara pentru sănătatea și bunăstarea comunității locale. În utilarea Spitalului Clinic CF Timișoara cu acest computer tomograf performant se reflectă angajamentul continuu al unității noastre de a avea în vedere în permanență îngrijirea pacientului”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timișoara.

Un alt beneficiu oferit de computerul tomograf este utilizarea unui software special de calcul al dozei de iradiere. Acesta permite monitorizarea și ajustarea precisă a nivelului de radiații administrat pacientului în timpul investigației, în funcție de nevoile individuale ale fiecaruia. De asemenea, noul aparat poate realiza și angiografii CT, oferind astfel un spectru mai larg de servicii pentru pacienții care au nevoie de investigații complexe.

„Această tehnologie avansată permite vizualizarea detaliată a vaselor de sânge și a circulației sanguine în diferite părți ale corpului, facilitând diagnosticul și planificarea tratamentului în cazul afecțiunilor vasculare. Mai mult, Computerul Tomograf aflat în dotarea unității noastre dă posibilitatea obținerii unor imagini la o rezoluție înaltă. Softurile de procesare avansate fac ca echipamentul să poată fi folosit de la evaluări imagistice toracice ori de pelvis până la cele craniene, ceea ce ajută la diagnosticarea multor afecțiuni medicale”, spune dr. Antonina Nicolae – medic primar radiologie – imagistică medicală Spitalul Clinic CF Timișoara

Programările pentru investigațiile imagistice gratuite de Computer Tomograf pot fi făcute, în baza trimiterii de la medicul specialist, la tel 0761.979.858, de luni până vineri, între orele 8-14. Evaluarea CT se face la parterul clădirii Ambulatoriului CF de pe strada Gării nr 1 Timișoara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*