Inspectorii ANSVSA au verificat toate mașinile cu animale și produse animale care intră în București. Amenzile depășesc 172.000 lei

Controale la păsări, efectuate de ANSVSA. FOTO rus-burkhanov
Controale la păsări, efectuate de ANSVSA. FOTO rus-burkhanov

Ca urmare a notificării transmise de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu privire la posibilitatea ca în data de 27 februarie, în cadrul unei manifestări publice, să fie efectuate și transporturi de animale de interes economic, care ar fi vizat astfel și elemente din sfera de activitate specifică a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), rolul activ al instituției s-a concretizat prin acțiuni privind controlul și sancționarea nerespectării normelor sanitare veterinare în vigoare.

În acest sens, pentru asigurarea respectării legislației sanitare veterinare privind mișcarea animalelor pe teritoriul național, în contextul epidemiologic actual, sub coordonarea președintelui ANSVSA și a Direcției Generale Control Oficial, s-au desfășurat acțiunile reprezentanților DSVSA București și DSVSA Ilfov, în colaborare cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost sancționate prin aplicarea a 10 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 172.500 lei.

Principalele neconformități constatate:

  • lipsa mijloacelor oficiale de identificare a animalelor transportate (ovine);
  • lipsa documentelor sanitare veterinare care însoțesc transporturile;
  • efectuarea transporturilor cu mijloace neautorizate sanitar-veterinar;
  • transportul păsărilor vii (găini ouătoare) fără a deţine documente însoţitoare sanitar-veterinare ;
  • ouă nemarcate pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea;
  • transportul unei cantități de 900 de litri lapte crud, fără a deţine documente care să ateste salubritatea şi trasabilitatea.

Suplimentar sancțiunilor contravenționale aplicate, au fost dispuse și următoarele măsuri:

  • dirijarea către o societate de neutralizare a cantităților de produse alimentare nemarcate și pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea;
  • redirecţionarea către exploataţia de origine a două transporturi de animale (ovine, găini ouătoare).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*