În cadrul programului MedLife de testare genetică, David Popovici a oferit primele 20 de fundițe aurii din medalia de la Mondiale copiilor care au supraviețuit cancerului

David Popovici a oferit primele 20 de fundițe aurii din medalia de la Mondiale copiilor care au supraviețuit cancerului. FOTO MedLife

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, marchează un an de la lansarea primului și singurului program gratuit de testare genetică pentru copiii cu cancer, cu acoperire națională, din România printr-un eveniment deosebit care a avut loc astăzi la Institutul Clinic Fundeni. În cadrul acestuia, multiplul campion european și mondial la natație, David Popovici, a oferit primele 20 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric, copiilor care au învins această boală cruntă, devenind astfel Campioni ai Speranței. Fundițele dăruite astăzi sunt doar o parte dintre cele 100 de bucăți realizate din medalia pe care David Popovici a obținut-o anul trecut la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin și pe care a donat-o în cadrul programului MedLife cunoscut sub numele Speranța Nu Moare De Cancer. Alte 80 de fundițe, expuse astăzi într-un panou la Institutul Clinic Fundeni, își așteaptă campionii.

”Sunt un campion, dar asta doar pentru că am reușit să ating peretele mai rapid decât alții. Eu înot rapid, dar consider că responsabilitatea mea și a tuturor de fapt este să-i ajutăm pe ceilalți atunci când putem. E important să avem cât mai multe finanțări pentru astfel de programe cum este cel demarat de MedLife. Ei au făcut primul pas și cred că și statul ar trebui să se implice mai mult ca principal finanțator”, a declarat David Popovici, campion la natație și Ambasador al Speranței în cadrul programului de testare genetică dezvoltat de MedLife.

Gestul lui David Popovici vine în susținerea programului Speranța Nu Moare De Cancer demarat de MedLife care, la un an de la lansare, a ajuns la aproximativ jumătate din numărul estimativ de copii diagnosticați cu cancer anual[1]. În cadrul programului, pacienții pediatrici recent diagnosticați cu cancer beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

”Orice campion trebuie să aibă în spate o echipă care îl va îngriji și îl va trata. Rolul MedLife, prin acest program gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, este de a ajuta medicii oncologi pediatri, în cazul de față echipa de la Institutul Clinic Fundeni, să aibă toate informațiile necesare, cum ar fi prognosticul pacientului, profilul tumorii, astfel încât să ofere cele mai potrivite tratamente țintite. Toți ne dorim același lucru: ca pacienții să fie vindecați și să devină în final campioni ai speranței”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară MedLife.

Programul gratuit de testare genetică pentru copiii diagnosticați recent cu cancer dezvoltat de MedLife se bucură de colaborarea cu majoritatea oncopediatrilor din țară, iar cele mai multe probe au fost transmise de Institutul Clinic Fundeni. Prof. Dr. Anca Coliță evidențiază importanța încadrării corecte a severității bolii pentru a oferit pacienților șansa optimă la un tratament personalizat.

”Diagnosticul genomic înseamnă că noi cunoaștem inamicul, că reușim să știm mai bine care sunt particularitățile inamicului pe care trebuie să-l învingem, iar lucrul acesta este extraordinar de important în lupta cu cancerul. Avem foarte mulți pacienți care sunt bine. Pentru mulți dintre ei am fi ales alt tratament în lipsa acestor teste genetice puse la dispoziție de MedLife. Copiii prezenți astăzi aici (n.r.: care au primit fundițe aurii de la David Popovici) au câștigat multe medalii pentru că fiecare zi a fost o luptă pe care au învins-o”, a declarat prof. dr. Anca Coliță, manager al Institutului Clinic Fundeni și președinte al Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică.

Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi în continuare înscriși în programul Speranța Nu Moare De Cancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

Speranța Nu Moare De Cancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*