Trei oferte depuse pentru modernizarea și extinderea Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Botoșani 

FOTO CJ Botoșani

Trei asocieri au depus oferte în cadrul licitației pentru modernizarea și extinderea Secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. Două dintre asocieri sunt conduse de firme din Botoșani și una de o firmă din Vaslui.

Proiectul modernizării și extinderii cu un etaj a Secției de Oncologie are o valoare totală de peste 6,6 milioane de euro. Este o investiție majoră care  presupune, pe lângă extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică. Lucrările de modernizare au în vedere redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie.

„Am promis că vom asigura botoșănenilor servicii de sănătate la stat ca la privat și demonstrăm că angajamentul luat nu a fost doar o vorbă în vânt. Modernizarea și extinderea Secției de Oncologie o considerăm prioritară, fiind un proiect foarte important pentru sistemul sanitar botoșănean, care presupune optimizarea activităților prestate de către cadrele medicale, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Proiectul de modernizare și extindere a Secției de Oncologie completează portofoliul de investiții pe care Consiliul Județean le are în vedere pentru dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean.

În ultimii doi ani, sumele atrase de către Consiliul Județean Botoșani din fonduri guvernamentale, europene și PNRR, prin proiecte care vizează modernizarea sistemului sanitar (construcții noi, reabilitare de clădiri și aparatură medicală) se apropie de pragul de 35 de milioane de euro.

Vom folosi orice oportunitate se ivește pentru a atrage fonduri europene și guvernamentale atât de necesare dezvoltării județului nostru”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*