Finanțare PNRR pentru modernizarea sistemului informatic de la Spitalul Județean Botoșani

Finanțare PNRR pentru modernizarea sistemului informatic de la Spitalul Județean Botoșani . FOTO CJ Botoșani

Sistemul informatic de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani va fi modernizat printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul, în valoare de peste 3,8 milioane de lei, a fost depus printre primele din țară în cadrul apelului destinat spitalelor ce sunt în subordinea autorităților locale.

„De prea multe ori am auzit că «nu se poate», «nu avem nevoie» sau «merge și așa» atunci când venea vorba de digitalizarea și modernizarea sistemului sanitar. Totuși, atunci când este voință și determinare se pot face proiecte care să schimbe în bine Spitalul Județean. Un astfel de proiect este și cel admis la finanțare prin PNRR de către Ministerul Sănătății prin care se urmărește crearea unui mediu electronic de lucru eficient la nivelul celei mai mari unități sanitare din județ”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, felicitând echipa de proiect de la Spitalul Județean.

Prin implementarea acestui proiect, personalul sanitar va putea accesa și gestiona informațiile despre pacienți rapid și eficient, va putea urmări istoricul medical al acestora și stabili cea mai bună conduită medicamentoasă pentru sporirea șanselor de vindecare. Totodată, Spitalul Județean va beneficia de un sistem de monitorizare și control al stocurilor de medicamente și consumabile.

Prin noul proiect se va finanța proiectarea și realizarea unei rețele cablate de date în toate secțiile medicale, pavilionul Administrativ, baza de tratament și fizioterapie, CT, bucătărie, birourile Oficiului de informatică. Vechea rețea a Spitalului va fi înlocuită cu una modernă care utilizează echipamente de ultimă generație.

„Ne-am angajat că vom dezvolta sistemul sanitar. Administrativ, facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a asigura o bază materială optimă, astfel încât cadrele medicale să le poată oferi cele mai bune servicii botoșănenilor care se prezintă la Spitalul Județean. Aceștia nu o fac de plăcere, ci pentru că au nevoie de asistență medicală. Împreună, fiecare pe linia lui de competență, trebuie să ne facem cât mai bine datoria, pentru că toți suntem în slujba cetățenilor”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*