Echipamente noi pentru misiunile de salvare în mediul acvatic desfășurate de pompierii bihoreni

Pompierii intervin cu ajutorul bărcilor pneumatice. FOTO ISU Crisana
Pompierii intervin cu ajutorul bărcilor pneumatice. FOTO ISU Crișana

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a fost dotat cu echipamente noi ce vor fi utilizate de pompierii militari bihoreni în misiunile de salvare a oamenilor în caz de inundații și în operațiunile de salvare de la înec, caracteristicile acestora facilitând accesul mai rapid la victime.

Tehnica de luptă a pompierilor militari bihoreni a fost astfel completată cu opt ambarcațiuni de salvare în mediul acvatic ușor manevrabile și eficiente, noile dotări vizând îmbunătățirea capacității de salvare a vieții și a gradului de protecție a populației, prin eficientizarea capacității de răspuns la inundații, asigurarea eficienței intervențiilor în zone greu accesibile și modernizarea sistemului de pregătire a personalului care execută misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic și în zonele afectate de inundații.

Noile bărci pneumatice intrate în dotare sunt construite pe un sistem cu trei camere gonflabile care conferă un plus de stabilitate, dispun de o podea compactă și rezistentă, au o lungime de 3 metri, lățimea de 155 centimetri și o greutate de 45 kilograme, iar șinele laterale sunt ranforsate pentru protecție ideală, dimensiunile și caracteristicile acestora facilitând manevrabilitatea și implicit, accesul mai rapid la victime. Acest tip de barcă poate transporta patru persoane și o greutate maximă de 416 kg. .

În perioada 2019-2021, pompierii militari bihoreni au desfășurat 877 de intervenții la inundații, din care 299 în anul 2019, 413 în anul 2020 și 165 în anul 2021. Cele mai multe misiuni la inundații au fost executate în lunile iunie și mai ale anului 2019 (296 misiuni), iunie și iulie ale anului 2020 (401 misiuni), respectiv în lunile mai și august 2021 (115 misiuni). De asemenea, în ultimii trei ani, echipajele de pompieri din cadrul subunităților ISU Bihor au desfășurat peste 30 de misiuni de salvare a oamenilor aflați în pericol de a se îneca în apele din județ (râuri, lacuri etc.) și de degajare a persoanelor înecate.

Cele opt bărci au fost distribuite Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, Detașamentului de Pompieri Marghita, Detașamentului de Pompieri Salonta, Secției de Pompieri Beiuș, Stației de Pompieri Ștei, Stației de Pompieri Aleșd și Gărzii de Pompieri Tinca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*