Consiliul Județean Cluj va demara licitația de execuție pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj

Centrul de Transplant Cluj. FOTO CJ Cluj
Centrul de Transplant Cluj. FOTO CJ Cluj

Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca a primit autorizație de construire. Urmează ca, în maxim două luni, Consiliul Județean Cluj să scoată la licitație execuția efectivă a acestui important obiectiv medical, unic în România și sud-estul Europei.

“Țelul meu este ca până la finele anului să fie demarată execuția efectivă. Dacă lucrurile merg bine, în circa trei ani de zile, construcția Centrului Integrat de Transplant va fi finalizată”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Această investiție, care va poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa, va fi demarată pe un teren în suprafață de peste 74.000 mp, situat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, Str. Hașdeu nr. 6.

Clădirea spitalului va cuprinde 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*