Bani pentru spitalele timișene, de la Consiliul Județean. Au fost cumpărate echipamente medicale noi

Salon de spital. FOTO Senior PR
Salon de spital. FOTO Senior PR

Cinci unități sanitare din județ s-au înnoit cu bani nerambursabili de la Consiliul Județean. Spitalele din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta au primit în acest an aproape 1.1 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale noi. Finanțarea nerambursabilă a fost asigurată din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, fiind vizate unitățile sanitare locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ.

Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” din Jimbolia a beneficiat de 240.000 de lei, sumă din care a achiziționat un videoureteroscop flexibil performant, cu componentele aferente. Cu aproape 200.000 de lei, Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare s-a dotat, printre altele, cu o sondă cord, ECG (IEC Field upgrade), electrocauter și un aparat de litotripsie pneumatic. De 168.000 de lei, Spitalul Orășenesc Făget a achiziționat un defibrilator cu monitor, radiocauter cu electrozi și pensă bipolară, electrocardiograf, monitor fetal, negatoscop standard dublu, o lampă examinare cu halogen și un lavoar aseptic monopost.

Spitalele din Lugoj și Deta au decontat 221.000, respectiv 256.000 de lei. Lugojul a achiziționat șase nebulizatoare, un audiometru de diagnostic și lămpi scialitice de operații, iar unitatea din Deta s-a dotat cu un turn laparoscopie full HD, o hotă microbiologică MSC800, un holter EKG și un monitor fetal.

„Sănătatea este prioritară pentru noi. Accesul rapid la servicii medicale de calitate, în toate zonele județului, nu doar în Timișoara, este extrem de important. Vom continua să intervenim și în următorii ani, acolo unde este nevoie de noi”, spune președintele Consiliului Județean, Alin Nica.

Finanțarea s-a realizat în condițiile și cu respectarea procedurilor și a contractului-cadru, aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean. Spitalele au înaintat documente justificative, conform ghidului, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*