Centrul Inimii RoCordis – singurul spital privat care oferă toate serviciile de diagnostic și tratament al bolilor cardiovasculare

Centrul Inimii RoCordis. FOTO RoCordis

Premieră în lumea medicală din România. La Timișoara și-a deschis porțile primul spital privat care oferă un sistem integrat de diagnostic și tratament al bolilor cardiace, în care pot fi tratate toate afecțiunile cardiovasculare. Unitatea sanitară dispune de 4 săli de operații și alte intervenții pe cord și numără 32 de paturi, dintre care 6 sunt de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiologică. Fiecare salon al spitalului are câte două paturi și este prevăzut cu grup sanitar propriu. Mai mult, există și două rezerve pentru persoanele cu dizabilități. Pacienții au la dispoziție și o parcare de 19 locuri.

În cadrul spitalului funcționează un departament de cardiologie, un compartiment de electrofiziologie cardiacă, un compartiment de cardiologie intervențională, un departament de chirurgie cardiovasculară și o unitate de terapie intensivă cardiologică, fiind, practic, acoperite toate disciplinele legate de diagnosticul și tratamentul inimii și vaselor de sânge.

“Din păcate, țara noastră are un mare deficit de unități sanitare cu specific cardiovascular. Aceasta face ca spitalele de stat să fie supuse unei presiuni permanente, numărul pacienților cu boli cardiace fiind într-o continuă creștere. S-a ajuns la programări de câteva luni, un an sau mai mult pentru intervenții pe cord sau vase. Ceea ce pentru un pacient cu probleme cardiace poate fi mult prea târziu. Costurile sociale în cazul unui pacient cu o afecțiune cardiovasculară majoră sunt ridicate.

De aceea, am decis să construim acest spital de la zero, să facem în așa fel încât să putem oferi un sprijin pacienților care necesită intervenții pe cord sau vase de sânge.

Am adus aparatură de ultimă generație, dar cel mai important este că în cadrul spitalului lucrează o echipă de medici cu ani mulți de experiență în cardiologie și tot ceea ce înseamnă intervenții și tratament al bolilor de inimă. Dacă ar fi să vorbim de dotări, putem spune că avem un sistem complex de electrofiziologie cardiacă pentru diagnosticul și tratamentul invaziv al aritmiilor, un angiograf ultraperformant și chiar un sistem hibrid de efectuare a intervențiilor cardiovasculare complexe. Și vorbim aici de chirurgie cardiacă și cardiologică invazivă care pot fi realizate concomitent”, spune dr. Gabriel Ivanică – medic primar cardiolog – specialist electrofiziologie cardiacă, fondatorul Centrului Inimii RoCordis Timișoara.

Spitalul RoCordis mai dispune de electrocardiografe, ecocardiografe ultramoderne, ecografe portabile, dar și de aparate de anestezie și ventilatoare. Pacienții internați în unitatea sanitară sunt monitorizați în permanență, spitalul beneficiind de o stație centrală de supraveghere.

“Am reușit să realizăm și un laborator de electrofiziologie în care folosim o terapie avansată, de ultimă generație, de cartografiere și ablație a aritmiilor cardiace, utilizând echipamente ultramoderne. De asemenea, suntem pregătiți cu o gamă completă de dispozitive de stimulare cardiacă și defibrilare internă. Tot în premieră, am inițiat un program de cardio-oncologie, în care cardiologii noștri specializați în efectele cardiace ale chimioterapiei și oncologii, radioterapeuții și chirurgii oncologi stabilesc cele mai bune terapii pentru pacienții cu cancer care au și probleme cardiace. Practic, vorbim de medicină cardiacă oncologică personalizată, ceea ce reprezintă o premieră”, spune dr. Gabriel Ivanică – medic primar cardiolog – specialist electrofiziologie cardiacă, fondatorul Centrului Inimii RoCordis Timișoara.

“Inițiativa privată în România realizează ceea ce nu face de multe ori inițiativa publică: se implică, construiește și realizează pentru societate lucruri minunate, precum acest spital. Iar existența unor astfel de unități sanitare face ca numărul medicilor români aflați în străinătate care se întorc acasă să fie din ce în ce mai mare și, în acest fel, de expertiza lor beneficiem cu toții. Mai mult, nu vom mai fi exportatori de bani pentru servicii de sănătate în străinătate, prin diverse formulare prin care banii pentru sănătatea noastră pleacă în alte state, ci fondurile vor rămâne în țara noastră, în sistemul sanitar românesc”, spune prof. dr. Octavian Crețu – rectorul Universității de Medicină și Farmacie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Suprafața desfășurată construită a spitalului este de 2.154 mp.

Centrul Inimii RoCordis a beneficiat și de o finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de euro prin Programul Operațional Regional  2014-2020, derulat de ADR Vest, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, prioritatea de investiții 2.2.A, Schema de ajutor de stat regional pentru investiții pentru îmbunatațirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*