Centrul de referință Siemens Healthineers din România, spațiu dedicat învățării și inovării medicale, deschis în cadrul Ovidius Clinical Hospital, va găzdui în perioada 7- 8 Septembrie 2023 primul Master Class de Cardiologie

Dr. Valentin Leica, Medic specialist cardiologie, coordonatorul Secției de Cardiologie OCH. FOTO Adrian Boioglu

Primul Master Class de Cardiologie, un eveniment de excelență în domeniul medical, unic în România, rezultatul colaborării dintre Siemens Healthineers România și Ovidius Clinical Hospital, va prezenta o perspectivă cuprinzătoare asupra celor mai recente tehnologii și abordări în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cardiace, într-un mediu de învățare dinamic și stimulativ care susține educația continuă și performanța medicală. Evenimentul este deschis cardiologilor, rezidenților și altor profesioniști din domeniul medical interesați de dezvoltarea abilităților în cardiologie avansată.

Parteneriatul dintre Siemens Healthineers, pionier la nivel mondial al inovațiilor în domeniul asistenței medicale și lider de piață în tehnologie medicală și Ovidius Clinical Hospital (OCH), cel mai mare și modern spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, a dus la deschiderea primului Centru de referință și training Siemens Healthineers din țară. Aici, specialiști consacrați în diverse specialități medicale și traineri internaționali oferă atât personalului medical cu experiență, cât și debutanților în practica medicală posibilitatea de a lua contact cu ultimele noutăți din aria lor profesională.

Participanții la Master Class-ul de Cardiologie vor asista la prezentări de top, susținute de experți cardiologi de renume care vor acoperi cele mai recente tendințe în cercetare, tehnologie și practici clinice precum și la sesiuni live transmise din Laboratorul de Angiografie și Cardiologie Intervențională OCH, dotat cu primul angiograf Artis Icono Floor funcțional din România, vârful de gamă în abordarea minim invazivă a procedurilor cardiovasculare.

În programul manifestării științifice, printre comunicatori și performeri se regăsesc nume de referință în cardiologia europeană, precum Dr. Gaia Banks, Global Clinical Marketing Manager Siemens Healthineers, dar și reputați medici medici din echipa Ovidius Clinical Hospital: Dr. Valentin Leica, medic specialist medicină internă, specializat în cardiologie intervențională, coordonatorul secției de Cardiologie din cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH, Dr. Sebastian Vasilescu, medic specialist cardiologie specializat în cardiologie intervențională, coordonatorul Laboratorului de Angiografie și Cardiologie Intervențională OCH și Dr. Roberto Haret, medic primar cardiolog și medic specialist medicină internă, supraspecializat în cardiologie intervențională.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul dispozitivelor medicale și imagisticii cardiovasculare, Dr. Gaia Banks este o autoritate recunoscută în industrie. Și-a început cariera în industria dispozitivelor medicale lucrând cu prestigioasa companie japoneză Terumo, unde a acumulat cunoștințe valoroase în domeniile Chirurgiei cardiace și Cardiologiei intervenționale. În 2013, aceasta s-a alăturat echipei Siemens Healthineers, unde, din poziția de expert în marketing clinic și-a adus contribuția la dezvoltarea angiografiei și cardiologiei. Din 2018, Dr. Gaia Banks a preluat funcția de Manager Global de Marketing în cadrul Siemens Healthineers pentru imagistică cardiovasculară prin rezonanță magnetică. Dr. Banks deține un doctorat de la Universitatea din California, Irvine, SUA, ceea ce reflectă angajamentul său pentru învățare continuă și excelență academică.

Din cadrul primului Master Class de Cardiologie de la Centrul de excelență Siemens Healthineers nu vor lipsi sesiunile interactive și studiile de caz complexe, care vizează dezvoltarea gândirii critice și înțelegerea abordărilor inovatoare în gestionarea pacienților cu afecțiuni cardiace, precum și dezvoltarea abilităților de diagnostic și luare a deciziilor. De asemenea, va exista ocazia de a explora cele mai recente tehnologii și echipamente medicale oferite de Siemens Healthineers.

De altfel, între comunicatorii prezenți la Master Class sunt și reprezentanții companiei Siemens Healthineers, dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România și Florin Preoteasa, Regional Business Development Manager la Siemens Healthineers.

„Programele noastre educaționale, workshopurile și trainingurile organizate în cadrul primului Centru de referință și training Siemens Healthineers din România ajută specialiștii din domeniu și implicit pacienții. Acest Master Class este un eveniment dorit, muncit, plin de satisfacții atât pentru organizatori cât și pentru participanți”, declară dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers.

Pe de altă parte, Florin Preoteasca, Regional Business Development Manager la Siemens Healtyhineers consideră că “această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția dezvoltării continue a cunoștințelor și abilităților în domeniul cardiologiei. Evenimentul reuneste un grup de comunicatori excepționali, si nu se limitează doar la prelegeri pasive, ci oferă participanților o experiență interactivă, transmisiuni live din blocul operator, studii de caz complexe și oportunități de dezvoltare. Ne dorim ca fiecare participant să plece cu o perspectivă nouă asupra abordărilor terapeutice și să dobândească abilități solide de diagnostic și luare a deciziilor. Prin acest eveniment, ne propunem să oferim o platformă unde specialiștii din domeniul medical pot interacționa cu colegi, experți și reprezentanți internationali ai Siemens Healthineers. Împreună, vom explora cele mai recente tehnologii și echipamente medicale, punând accent pe soluțiile inovatoare pentru provocările actuale în cardiologie”, spune Florin Preoteasa.

Evenimentul oferă totodată participanților un cadru ideal pentru interacțiunea cu numeroși experți medicali, dar și cu reprezentanți ai Siemens Healthineers România, fiind o oportunitate de extindere a rețelei profesionale și de stabilire de noi colaborări în vederea găsirii de soluții inovatoare la provocările cardiologice actuale.

„Avem ocazia să transmitem live din Laboratorul de Angiografie OCH și să le explicăm colegilor din țară, dar și din străinătate, cum abordăm fiecare caz – este pur și simplul nivelul de schimb profesional firesc în zilele noastre, iar la OCH avem avantajul tehnicii medicale de vârf, care ajută la punerea în practică a abilităților noastre de medici, precum și avantajul Centrului de referință Siemens Healthineers. E o cinste pentru noi și, în același timp, sunt doar zile de muncă obișnuite în Centrul de Cardiologie Intervențională OCH”, spune dr. Valentin Leica.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*