Caravana de screening ajunge din nou la Hirschmann Automotive TM SRL

FOTO Spitalul Județean Mureș

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă, din nou, în perioada 12-27 octombrie 2022, în localităţile Chirileu şi Sânpaul, la sediile companiei Hirschmann Automotive TM SRL.

În cadrul acestei acţiuni, femeilor cu vârsta între 24 şi 64 de ani le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Programul caravanei în perioada 12-27 octombrie 2022 este următorul:

12.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 08.30;

13.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 14.30;

19.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL –– Sânpaul DN 1515C începând cu ora 08.30;

20.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Chirileu, nr. 1/A– începând cu ora 14.00;

26.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 08.30;

27.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 14.00.

“Screeningul făcut cu regularitate poate detecta din timp modificările celulare precanceroase sau a cancerului de col uterin. Depistarea precoce a acestor modificări, precum şi un tratament la timp şi corect, duce, de obicei, la vindecarea completă. Doamnelor şi domnişoarelor, atât în calitate de medic, cât mai ales ca mamă şi femeie, vă invit să puneţi grija pentru sănătate în topul listei dvs. de priorități! Având grijă de sănătatea voastră, aveți grijă de viitorul omenirii! Screeningul vă poate salva viaţa! Testaţi-vă!!!”, a declarat Sef Lucrări Dr. Cosmina Cristina Uzun, Manager Proiect.

Toate acţiunile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”(cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Proiectul derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în parteneriat cu  Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, dedicat promovarii preventiei si depistarii precoce a cancerului de col uterin, pledeaza pentru a atrage atenţia autorităţilor publice asupra importanţei derulării unui screening de col uterin la nivel regiunii Centru, de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului, precum şi de a influenţa percepţiile şi atitudinea societăţii pentru a schimba obiceiurile şi comportamentele membrilor săi.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*