Aproape 1600 de persoane au ajuns la Urgența Spitalului Județean Constanța în minivacanța de Rusalii

Spitalul Județean Constanța

Aproape 1600 de persoane au ajuns la Urgența Spitalului Județean Constanța în minivacanța de Rusalii, iar dintre acestea peste 320 au rămas internate.

“Pacienți cu politraumatisme survenite în urma accidentelor rutiere, pacienți cu boli cronice și a căror stare de sănătate s-a degradat, pacienți aflați în stop cardio respirator, femei gravide pentru care s-a declanșat nașterea, copiii cu diverse afecțiuni (febră, vărsături, etc) iar lista continuă. Patologia este complexă și extrem de diversificată când vine vorba despre Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța iar numărul prezentărilor crește de la o săptămână la alta, pe măsură ce vremea se încălzește iar turiștii vin pe litoral.

1595 persoane (dintre care 455 copii) au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU-SMURD Constanța începând de vineri și până astăzi dimineață. Dintre acestea, 326 au rămas internate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru investigații suplimentare, îngrijiri și tratament de specialitate”, a transmis Spitalul Județean Constanța.

Pediatria, Cardiologia, Ginecologia, Psihiatria sau Ortopedia  se numără printre secțiile cu cele mai multe spitalizări. Forfotă a fost însă peste tot pentru că mulți dintre pacienții ajunși la UPU aveau urgențe medico chirurgicale ceea ce a implicat resurse umane din mai multe secții (Terapie Intensivă, Cardiologie, etc).

Dintre cei care au ajuns la UPU în timpul acestei minivacanțe, 20 sunt victime ale accidentelor rutiere iar o altă persoană a fost adusă în urma unui accident de submersie. 7 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialiatate, fiind internate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*