MedLife consolidează brandul Sfânta Maria prin două noi achiziții, în Craiova și Cluj

FOTO MedLife

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România și operatorul medical cu cel mai mare know-how în sfera de achiziții și fuziuni, anunță achiziționarea pachetului integral de acțiuni al Policlinicii Sfântul Ilie din Craiova, precum și a pachetului majoritar în proporție de 51% al Clinicii Union Medical din Cluj, noile companii urmând să fie integrate în Rețeaua Sfânta Maria.

Prezentă pe piața locală din anul 2000, Policlinica Sfântul Ilie este una dintre primele clinici private din Craiova. Cu 12 specialități medicale, clinica oferă servicii medicale și investigații paraclinice cuprinzătoare pentru a răspunde nevoilor tuturor pacienților, devenind, astfel, un punct de referință în activitatea medicală pe plan județean. Printre specialitățile medicale care pot fi accesate în cadrul policlinicii se regăsesc medicina internă, cardiologia, dermatologia, endocrinologia, fizioterapia, medicina muncii, neurologia, obstetrică-ginecologie, oftalmologia, ORL, psihiatria și psihologia. În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 milioane de lei.

Pe de altă parte, Clinica Union Medical are o experiență de peste 10 ani pe piața clujeană și oferă o gamă diversificată de servicii de înaltă calitate, acoperind 21 de specialități medicale, printre care cardiologie, dermatovenerologie, diabet și nutriție, endocrinologie, medicină de familie, neurologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ortopedie, psihiatrie, psihologie și urologie. Fiind într-un proces continuu de evoluție, clinica integrează cele mai noi tehnici și aparaturi medicale pentru a asigura tratamente pacienților la standarde europene. Cifra de afaceri înregistrată de Clinica Union Medical în 2022 se ridică la 7,6 milioane de lei.

”Continuăm să investim în Rețeaua Sfânta Maria, al doilea brand din Grupul MedLife, prin intermediul căruia răspundem nevoilor pacienților care doresc să beneficieze, în special, de servicii în regimul asigurărilor de sănătate (CAS). Prin prelurea integrală a Policlinicii Sfântul Ilie și a pachetului majoritar al clinicii Union Medical ne consolidăm prezența la nivel național, Rețeaua Sfânta Maria fiind deja activă în 12 județe din țară: București, Brăila, Galați, Bacău, Iași, Timiș, Sibiu, Vrancea, Prahova, Argeș, Dolj și Cluj.

Atât clinicile, cât și laboratoarele Sfânta Maria oferă servicii la standarde înalte, iar prin colaborarea sinergică între cele 2 rețele medicale, MedLife și Sfânta Maria, vom putea veni în sprijinul unui număr și mai mare de pacienți, într-un mod eficient și integrat”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

“Accelerăm dezvoltarea Rețelei Sfânta Maria la nivel național, atât prin achiziții, cât și prin dezvoltare organică. Avem, probabil, cel mai mare număr de medici de familie și specialiști în contract cu CAS la nivelul municipiului București și suntem în top 3 la nivel național, dar și o impresionantă rețea de laboratoare ce oferă analize decontate de asigurarea publică. În următorii 3 ani, ne propunem să acoperim toate județele țării și căutăm activ parteneri locali alături de care să atingem acest obiectiv ambițios”, a declarat Cristian Sas, Director Executiv Rețeaua Sfânta Maria, parte a Grupului MedLife.

Cu o prezență pe piața românească de 6 ani, brandul medical Sfânta Maria s-a impus ca una dintre cele mai importante rețele naționale de sănătate, oferind o gamă variată de servicii medicale, având ca focus, în special, servciiile decontate prin sistemul național de asigurări de sănătate. Cu un număr impresionant de peste 50 de unități medicale, obținute prin achiziții și dezvoltări organice, rețeaua are o prezență importantă la nivel național, activând deja în 12 județe din țară: București, Brăila, Galați, Bacău, Iași, Timiș, Sibiu, Vrancea, Prahova, Argeș, Dolj și Cluj. De asemenea, Sfânta Maria se remarcă, probabil, prin cea mai mare rețea de medici de specialitate în contract cu CNAS, dar și prin una din cele mai mai mari rețele de cabinete de medicină de familie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*