17 aprilie – Ziua Mondială a Hemofiliei.  Dintre cele 400.000 de persoane din întreaga lume care au hemofilie, doar 25% primesc tratament adecvat

Ziua Mondială a Hemofiliei

Hemofilia este o boală rară care provoacă sângerare crescută. Dacă nu este diagnosticată și tratată la timp, poate provoca probleme permanente de sănătate. Aproximativ 1 din 10.000 de oameni se naște cu această afecțiune. Terapiile pentru tratamentul hemofiliei sunt produse cu ajutorul plasmei, de aceea donarea de plasmă joacă un rol crucial în ajutarea și vindecarea pacienților.

Persoanele cu hemofilie nu sângerează mai repede decât în ​​mod normal, dar pot sângera mai mult timp. Sângele acestora nu are suficient factor de coagulare, o proteină care controlează sângerarea. Hemofilia este de obicei ereditară, ceea ce înseamnă că se transmite prin genele părinților. Femeile o transmit copiilor lor sub forma unui cromozom X defect, iar majoritatea pacienților sunt bărbați. Cu toate acestea, aproximativ 30% dintre pacienți au suferă de hemofilie din cauza unor modificări ale propriilor gene. Aceasta se numește hemofilie sporadică.

Cu tratament suficient și adecvat, persoanele cu hemofilie pot duce o viață complet sănătoasă. Fără tratament, majoritatea copiilor cu hemofilie severă mor tineri. Se estimează că 400.000 de persoane din întreaga lume trăiesc cu hemofilie și doar 25% dintre acestea primesc tratament adecvat.

„Pe lângă furnizarea de noi medicamente, eforturile noastre sunt îndreptate către încurajarea diagnosticării precoce și către sprijinirea pacienților în găsirea unei îngrijiri personalizate optime. Vrem de asemenea să-i ajutăm pe pacienți să rămână la terapia potrivită, cu scopul de a obține cele mai bune rezultate posibile pe termen lung”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda Romania.

Hemofilii sângerează pentru o perioadă neobișnuit de lungă după leziuni sau operații. Aceștia pot avea, de asemenea, sângerări spontane, de obicei interne, ale articulațiilor, dar nu fac excepție nici sângerările în mușchi, tractul digestiv sau țesuturile din jurul căilor respiratorii. Dacă sunt lăsate netratate, aceste sângerări provoacă inflamații și pot crește riscul altor probleme de sănătate, uneori permanente.

Baza tratamentului hemofiliei este administrarea intravenoasă a factorului de coagulare produs din plasma sanguină de la donatori voluntari.

„Viețile multor bolnavi de hemofilie depind de donatorii de plasmă, deoarece plasma nu poate fi fabricată, ci doar donată”, a adăugat Cristina Barbu, Country Head Takeda Romania.

Medicii au început să folosească plasma pentru a ajuta hemofilii pentru prima oară în anii 1920, dar pacienții încă trăiau mai puțin de 20 de ani, în medie. În anii 1960 și 1970 au fost dezvoltate concentrate care conțin factor de coagulare plasmatică. Pacienții le pot avea acasă și le pot aplica singuri. Cu un tratament adecvat, hemofilii de astăzi pot trăi o viață normală.

Takeda este o companie bio-farmaceutică globală cu o istorie remarcabilă de 240 de ani de activitate în slujba pacienților de pretutindeni. În toată istoria sa, Takeda a acționat în linie cu valorile sale fondatoare – integritate, echitate, dreptate și perseverență (Takeda-ism). Takeda își propune să-și îndeplinească obiectivele prin luarea deciziilor în funcție de 4 priorități: pacientul – plasarea pacientului în centrul tuturor acțiunilor, încrederea – câștigarea încrederii societății, reputația – consolidarea reputației și promovarea și dezvoltarea portofoliului companiei. Cele 4 priorități sunt parte a procesului de decizie și a acțiunilor pe care Takeda le întreprinde, pentru a-și onora angajamentul față de calitatea produselor și serviciilor sale și pentru a face lucrul corect de fiecare dată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*