Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată de Consiliul Județean Cluj

Sediul Consiliului Județean Cluj. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj se alătură demersurilor prin intermediul cărora se marchează, în data de 24 martie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.

Astfel, ca semn al solidarității și implicării în lupta împotriva tuberculozei, în seara zilei de vineri, 24 martie, sediul forului administrativ județean, situat în municipiul Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților, nr. 106, va fi iluminat în culoarea roșie.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm să susținem acele inițiative care au impact pozitiv asupra stării de sănătate a comunității. Este vital ca populația să fie informată și să conștientizeze gravitatea acestei boli, dar și cât de importantă și ușoară este prevenția.”

Important de precizat, în acest context, este faptul că în subordinea Consiliului Județean Cluj funcționează Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară care dispune de cele mai moderne și rapide tehnici de diagnostic al tuberculozei, de posibilități terapeutice adecvate, precum și de echipe mixte specializate în abordarea acestor cazuri, alcătuite din medici, psihologi și asistenți sociali.

Instituția spitalicească are în structură inclusiv un compartiment cu 10 paturi TBC, un Dispensar TBC, precum și secția externă Pneumologie – TBC Săvădisla, cu 60 de paturi.

În același timp, chiar în această perioadă, forul administrativ județean sprijină Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București în derularea unei campanii gratuite de screening pentru depistarea tuberculozei în județul Cluj. Până în acest moment caravana s-a deplasat în cinci mari comune clujene, respectiv Iara, Florești, Gilău, Aghireșu și Baciu, iar în zilele de 23 și 24 martie a.c., aceasta se află în comuna Cojocna. De asemenea, caravana va ajunge în perioada 27 – 31 martie a.c. în comunele Apahida și Buza.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*