Ziua Internațională a Bolilor Inflamatorii Intestinale este dedicată milioanelor de pacienți din întreaga lume care suferă de aceste afecțiuni

Ziua Internațională a Bolilor Inflamatorii Intestinale. FOTO Point PA

Din 2010, ziua de 19 mai este dedicată tuturor celor care suferă de boala Crohn și de colită ulcerativă, cunoscute sub numele de boli inflamatorii intestinale. Aproximativ 10 milioane de oameni din întreaga lume suferă de aceste boli cronice ale tractului digestiv, care nu au niciun tratament și nicio cauză cunoscută.

Ziua Internațională a Bolilor Inflamatorii Intestinale este o inițiativă anuală a organizațiilor de pacienți din 50 de țări de pe 5 continente. Scopul lor este de a crește gradul de conștientizare și de a sprijini milioanele de oameni care suferă de boli inflamatorii intestinale. Bolile inflamatorii intestinale sunt de obicei diagnosticate între 10 și 40 de ani, iar principalele simptome includ diaree, crampe și dureri abdominale, sângerare rectală, scădere în greutate, febră și oboseală. Severitatea simptomelor variază și alternează cu perioade lungi de remisie.

În 2022, tema principală a Zilei Internaționale a Bolilor Inflamatorii Intestinale este efectul pe care îl au asupra persoanelor în vârstă și cum le afectează acestora viața și sănătatea.

„Bolile inflamatorii intestinale sunt boli cronice care afectează profund viața pacienților. Scopul nostru este să le îmbunătățim viața nu numai prin medicamente inovatoare, ci și prin colaborarea cu organizațiile de pacienți și prin creșterea gradului de conștientizare a acestor boli în rândul publicului și al profesioniștilor din domeniul sănătății”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda Romania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*