Ziua de 16 mai este dedicată pacienților cu angioedem ereditar. Jumătate dintre pacienți experimentează primele semne ale bolii înainte de 18 ani

Ziua de 16 mai este dedicată pacienților cu angioedem ereditar

Ziua Internațională a Angioedemului Ereditar este marcată anual pe 16 mai. Scopul său principal este de a crește gradul de conștientizare cu privire la această boală și de a-i ajuta pe pacienți să obțină mai repede diagnosticul corect, tratamentul potrivit și o calitate mai bună a vieții.

Angioedemul ereditar este o afecțiune genetică rară care se manifestă prin umflarea recurentă a pielii și a membranelor mucoase. Se estimează că 1 din 10.000 până la 50.000 de oameni din întreaga lume suferă de această tulburare moștenită. Dacă apare umflarea laringelui sau a limbii, există riscul de sufocare.

Jumătate dintre pacienți experimentează primele semne ale bolii în copilărie sau înainte de vârsta de 18 ani. Doar rareori boala apare pentru prima dată la vârsta adultă. De obicei, severitatea atacurilor crește. Cu toate acestea, durează adesea câțiva ani de la prima manifestare a bolii pentru a se pune un diagnostic corect. Simptomele bolii sunt foarte asemănătoare cu cele ale unei alergii, dar medicamentele pentru alergii nu ajută.

O serie de medicamente sunt utilizate pentru tratarea bolii, dintre care o mare parte sunt derivate din plasma sanguină. Pacienții nu pot fi vindecați complet, dar cu un tratament adecvat calitatea vieții lor poate fi mult îmbunătățită.

“Plasma nu poate fi produsă artificial, ci doar obținută din sânge uman. Donarea de plasmă este esențială pentru producerea acestor medicamente și de aceea îi apreciem foarte mult pe donatorii noștri, care ne ajută să salvăm vieți”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda Romania.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*