Zeci de copii internați la Spitalul Fundeni vor beneficia de o secție nouă și modernă de nefrologie

Arh. Raluca Șoaită, fondator TESSERACT ARCHITECTURE. FOTO NNWW
Arh. Raluca Șoaită, fondator TESSERACT ARCHITECTURE. FOTO NNWW

Zeci de copii internați la Spitalul Fundeni din Capitală vor beneficia de o secție nouă și modernă de nefrologie, prin regândirea și renovarea întregului spațiu destinat îngrijirii acestora. Proiectul va fi realizat de către TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectură specializat pe segmentul medical în România, la inițiativa Fundației Metropolis. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

Astfel, arhitecții TESSERACT vor eficientiza suprafața redusă a secției, de doar 325 mp, adăugând funcțiuni elementare necesare într-o astfel de secție de spital, precum grupuri sanitare în saloane sau spații pentru depozitare. De asemenea, aceștia au prevăzut gruparea funcțiunilor pentru personalul medical și vor adăuga chiar și o zona specială destinată activităților pentru copii, chiar în cadrul secției.

„Starea actuală a secției nu este diferită de starea altor spitale publice din România și ne bucurăm să contribuim, alături de Fundația Metropolis, la acest proiect de renovare. Pe lângă funcțiunile de bază, fără de care aceasta secție nu poate funcționa, vom gândi și soluții de umanizare, de integrare de elemente de design care să contribuie activ la vindecare – precum o zonă de activități pentru micii pacienți. Majoritatea spitalelor din România sunt proiectate după standarde învechite, sunt reci și neprietenoase, iar studiile și practica marilor spitale internaționale arată că jocul are un efect benefic extraordinar și contribuie efectiv la procesul de vindecare,” declară Arh. Raluca Șoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.

Conform Societății Române de Nefrologie*, bolile de rinichi pot reprezenta o provocare majoră, atât pentru pacient, cât și pentru cei din jur. Boala renală este o problemă importantă de sănătate publică la nivel mondial și afectează în prezent aproximativ 850 de milioane de oameni din întreaga lume. Unul din 10 oameni suferă de o afecțiune a rinichilor și anual milioane de oameni mor ca urmare a complicațiilor cauzate de bolile de rinichi. Diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată, reducându-se astfel riscul complicațiilor și numărul deceselor cauzate de acestea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*