Un nou-născut și o mămică din Iacobeni au ajuns la spital în siguranță datorită paramedicilor de la ISU Sibiu

Bebelușul, alături de paramedicii din Sibiu. FOTO ISU Sibiu
Bebelușul, alături de paramedicii din Sibiu. FOTO ISU Sibiu

Paramedicii SMURD sibieni (Punctul de lucru Dumbrăveni), plutonier major Ciuntu Rareș, sergent major Savu Larisa și plutonier adjutant Rotar Marius au primit în cursul zilei de sâmbătă, 5 februarie o nouă misiune pentru acordarea de asistență medicală unei viitoare mămici din localitatea Mălâncrav, comuna Iacobeni.

Evoluția rapidă a travaliului a determinat producerea nașterii în momentul sosirii echipajului la fața locului.

Secundele erau esențiale și fiecare moment influența evoluția stării de sănătate a mamei și a noului-născut.

Pe timpul deplasării, parcă presimțind ceea ce va urma, plutonier major Ciuntu Rareș, cel care coordona echipajul a înștiințat și discutat cu medicul din dispeceratul 112.

Experiența de peste 15 ani ca paramedic l-a determinat pe Rareș să-și coordoneze echipajul ca un bun profesionist iar cu toții au fost norocoși să aibă în echipaj și o femeie (sergent major Savu Larisa) care a fost suport moral pentru tânăra mămică (21 ani).

Totul a decurs contratimp iar copilul (o fetiță) și mama lui au ajuns în siguranță la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului municipal Mediaș unde medicii erau pregătiți să le ofere sprijin suplimentar.

Cuvintele de mulțumire, emoția și fericirea mămicii au venit ca o recompensă morală imensă pentru întregul echipaj.

Alături de mulțumiri, proaspăta mămică a decis în semn de apreciere și respect pentru salvatori, ca fiica ei să poarte prenumele paramedicului Larisa Savu.

“Felicitări, dragi colegi! O nouă misiune inedită, a doua în acest an și o nouă viață s-a născut în siguranță datorită vouă!”, a transmis Alina Voina, purtător de cuvânt ISU Sibiu. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*