Tratamente inovatoare și gratuite, la Spitalul Județean Constanța 

Secția Neurologie a Spitalului Județean Constanța. FOTO Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța vine în sprijinul pacienților care suferă de boala Parkinson, cu două variante de tratament noi, de ultimă generație, gratuite și care le pot asigura o viață aproape de normalitate.

Folosite de specialiștii din Europa, tratamentul cu apomorfină și tehnologiile de ultimă generație ( pompa cu triplă combinație levodopa/ carbidopa/ entacapona gel intestinal) sunt disponibile acum, complet gratuit, și pentru pacienții secției clinice de Neurologie din cadrul SCJU Constanța. Datorită terapiilor infuzionale, diminuarea efectelor bolii poate fi constantă, fapt ce va elimina din peisajul cotidian multe dintre simptomele des întâlnite cum ar fi: tremorul, încetineala sau dificultățile de mers.

“Odată cu aprobarea și disponibilitatea gratuită pentru pacienți a tratamentului cu apomorfină, cât și a tehnologiilor de ultimă generație (pompa cu triplă combinație levodopa/carbidopa/entacapona gel intestinal), putem să afirmăm, că noi, ca și specialisti în diagnosticarea și indicația tratamentului bolii Parkinson avem posibilitatea să ne ajutăm pacienții cu adevărat, acum având opțiunea să le individualizăm tratamentul în funcție de stadiul bolii și de simptomele pe care fiecare pacient le îndură în fiecare zi” – a declarat conf. univ. dr Any Docu Axelerad, șef secție clinică Neurologie.

Cele două metode noi de tratament necesită fie utilizarea unui dispozitiv transabdominal, permanent montat prin gastrostomie endoscopică percutană (metodă efectuată de o echipă mixtă de medici, în colaborare cu Prof. Univ. Dr. Eugen Dumitru, șef secție clinică Gastroenterologie), fie introducerea unui ac subțire sub piele, fixat cu un adeziv care să-l mențină în această poziție.

“Pentru mine și colegii mei, specialiștii din secția clinică de Neurologie a Spitalului Județean Constanța, este o mare realizare profesională să fim printre primele clinici din țară,  având deja primele cazuri cu rezultate remarcabile, cu aceste două noi tehnologii”, a declarat conf. univ. dr Any Docu Axelerad, șef secție clinică Neurologie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*