Sucevenii vor avea acces la primul centru integrat de terapia durerii din regiune, și la investigații și intervenții de ultimă de generație

Provita Suceava. FOTO 2value

Primul centru integrat de terapia durerii din regiunea de nord a țării se va deschide, toamna aceasta, ȋn Suceava, ȋn cadrul clinicii Nord, grupul medical Provita. Tot aici va funcționa și un centru integrat al sânului. Clinica va fi dotată cu imagistică de ultimă generație și va oferi consultanții, intervenții noninvazive și servicii de recuperare medicală. Investiția totală are o valoare de 2,5 milioane de euro.

,,Ȋn centrul de terapia durerii din București ne vin pacienți din toate colțurile țării, ceea ce ne arată cât de mare nevoie au pacienții de astfel de servicii. Clinica din Suceava este un prim pas ȋn dezvoltarea acestui concept pe care ne dorim să ȋl scalăm la nivel național. Am investit ȋn echipamente imagistice de ultimă generație, care nu existau până acum ȋn regiune și am format o echipă de medici profesioniști și dedicați”, declară Dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul grupului Provita.  

Deschiderea Nord Suceava vine cu o serie de premiere ȋn regiune, din punct de vedere al echipamentelor medicale. Prima este un aparat RMN 3 Tesla, cu o acuratețe superioară celor existente ȋn piață, un timp mai scurt de scanare și opțiuni audio/video de entertainment. La fel de performant este și mamograful 3D, care are o rată de detecție a cancerului cu 41% mai mare față de aparatele 2D existente ȋn piață.

,,De când m-am mutat din București ȋn Suceava am ȋncercat să adun ȋn jurul meu medici profesioniști și focusați atât pe rezultatul actului medical, cât și pe satisfacția pacientului. Cheia succesului ȋn medicină este analiza multidisciplinară a cazurilor medicale.

Asocierea cu grupul Provita a venit natural, având aceeași dorință de a ridica standardele serviciilor medicale. Credem cu tărie ca soluția ȋmbunătățirii sistemului medical românesc este să mutăm tratarea cazuisticii complexe și ȋn afara Capitalei.

Clinica Nord din Suceava va trata cazuistica oncologică complexă prin metode minim-invazive, va avea un centru integrat de Terapia Durerii, serviciu complet de imagistică și un centru integrat al sânului”, spune Dr. Cătălin Lulciuc, Directorul General al clinicii Nord Suceava.

Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Național de Boli Infecțioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita, specializat pe operații minim invazive.

Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puținele instituții medicale din țară specializate în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrala și de Est.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*