Studiu Signal Iduna: Peste 90% dintre angajați susțin că asigurarea privată de sănătate trebuie să reprezinte un beneficiu obligatoriu oferit de angajatori 

Tiberiu Maier. FOTO June Com

Signal Iduna, liderul în asigurări de sănătate, anunță noi tendințe privind asigurările private de sănătate pentru companii. Conform unui chestionar realizat de Signal Iduna în perioada aprilie-mai 2024, peste 90% dintre respondenți susțin că asigurarea privată de sănătate ar trebui să fie un beneficiu obligatoriu oferit de toți angajatorii, iar peste 80% dintre aceștia sunt deja familiarizați cu avantajele asigurării comparativ cu celelalte opțiuni private de acoperiri ale serviciilor medicale.

Asigurările private de sănătate ocupă astfel primul loc într-o ierarhie a nevoilor, semn că există o schimbare de mentalitate pe piața muncii din România. Această tendință reflectă în mod clar recunoașterea importanței unei asigurări de sănătate adecvate, ca parte integrantă a pachetului de beneficii oferite angajaților.

Astfel, asigurătorul pune la dispoziția clienților o nouă opțiune pentru asigurările de sănătate de grup – coplata – oferind tuturor companiilor din România posibilitatea de a personaliza beneficiile extrasalariale pentru angajați. Această opțiune permite adaptarea și configurarea serviciilor medicale acoperite în funcție de nevoile specifice ale fiecărei echipe, indiferent de dimensiunea sau de sectorul de activitate al companiei. De asemenea, soluția de coplată vine ca un răspuns firesc la creșterile notabile ale inflației medicale și implicit ale costurilor de tratament, având ca scop și conștientizarea asiguraților în utilizarea responsabilă a beneficiilor puse la dispoziție de angajatori printr-o asigurare de sănătate.

“Prin implementarea opțiunii de coplată, reconfirmăm hotărârea noastră de a evolua în domeniul asigurărilor de sănătate, oferind soluții flexibile care să răspundă atât nevoilor angajaților, cât și ale angajatorilor. Ca lider în asigurările private de sănătate, prioritizăm așteptările clienților noștri, adaptând constant beneficiile asigurărilor conform nevoilor individuale și familiale, pentru a susține performanța și satisfacția angajaților din companii. Aceste soluții contribuie în același timp la menținerea sustenabilității financiare a conceptului de asigurare de sănătate, promovând utilizarea eficientă și responsabilă a resurselor medicale”, a declarat Tiberiu Maier, Președinte al Directoratului Signal Iduna Asigurare Reasigurare.  

Angajații asigurați pot beneficia de pachete cu acoperire nelimitată, achitând un procent redus din valoarea costurilor, la tarife preferențiale. Acest lucru le oferă acces rapid prin decontare directă la numeroși furnizori medicali privați din rețeaua Mediqa Net și îi încurajează să prevină problemele de sănătate și să acceseze serviciile medicale atunci când au cu adevărat nevoie, contribuind astfel la echilibrarea sistemului medical și făcându-l mai accesibil pentru toți.

Angajatorii au posibilitatea de a alege un pachet de asigurare care să corespundă nevoilor specifice ale echipei și de a optimiza costurile generate de situațiile medicale ale forței lor de muncă. Aceste măsuri răspund prompt la preferințele tot mai diverse ale angajaților, promovând o cultură organizațională orientată către grija și responsabilitatea față de sănătate, ceea ce poate contribui la creșterea productivității. În plus, pot extinde acoperirea și către membrii familiei angajaților.

Pe lângă deductibilitatea fiscală de până la 400 de euro anual pentru fiecare angajat, în cazul beneficiilor extrasalariale, angajatorii care aleg opțiunea de coplată sau franșiză pentru asigurările de sănătate, beneficiază de mai multă predictibilitate în privința bugetelor alocate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*