Structuri clinice înfiinţate în structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Spitalul Județean Târgu Mureș. FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

Ministerul Sănătăţii a emis, în data de 20 aprilie 2023, ordinul privind înfiinţarea unor structuri clinice în structura organizatorică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Este vorba despre următoarele structuri:

Compartiment clinic diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice;

Compartiment clinic nefrologie;

Laborator clinic analize medicale cu puncte de lucru;

Laborator clinic radiologie şi imagistică medicală;

Secţia clinică chirurgie vasculară;

Serviciul clinic anatomie patologică;

Unitatea clinică de Primiri Urgenţe – SMURD cu punct de lucru Sărmaşu.

Obţinerea statutului de secţie clinică înseamnă că în cadrul respectivei secţii de spital se desfăşoară activităţi de învăţământ universitar.

Conform legii, spitalul clinic – spitalul care are în componenţă secţii clinice universitare care asigură asistenţă medicală, desfăşoară activitate de învăţământ, cercetare ştiinţifică-medicală şi de educaţie continuă, având relaţii contractuale cu o instituţie de învăţământ medical superior acreditată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*