Spitalul Municipal Mangalia se digitalizează

Spitalul Mangalia. FOTO Primăria Mangalia

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia vor semna, în curând, contractul de finanțare privind investițiile în sistemele informatice și de infrastructură digitală pentru un proiect cu finanțare guvernamentală, prin programul PNRR, destinat unităților sanitare publice. Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea documentației depusă de către Spitalul Mangalia, unitatea medicală calificându-se pentru finanțarea acestui obiectiv de investiții.

Proiectul se referă la achiziționarea de echipamente informatice și materiale digitale care vor contribui la eficientizarea fluxului de lucru la nivelul managementului resurselor umane, al serviciilor de securitate, al documentelor, în cadrul unității sanitare, dar și la dezvoltarea unor noi module informatice care vor deservi unitatea spitalicească din sudul litoralului.

„Acest proiect va simplifica din plin activitatea noastră la nivelul managementului informatic, administrativ sau al bazei de date a spitalului, asigurându-se o mai bună coordonare și interconectare la sistemul de lucru din cadrul spitalului. De asemenea, implementarea proiectului va asigura o mai bună operabilitate în ceea ce privește evidența pacienților noștri, mai ales în perioada sezonului estival, când numărul celor care se adresează spitalului înregistrează o creștere semnificativă”, a declarat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan.

În ultimii ani, Spitalul Municipal Mangalia a cunoscut o schimbare majoră, în ceea ce privește eficientizarea activităților medicale, prin înființarea unor noi compartimente și dotări, conform standardelor de calitate, dar și prin reamenajarea spațiilor existente în secții cu o activitate medicală intensă. S-au înființat mai multe cabinete de specialitate, au fost renovate și dotate sălile de operație și au fost aduși medici noi care profesează în cadrul spitalului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*