Serviciul de Ambulanță București Ilfov primește scaune speciale Stair-PRO pentru transportarea pacienților pe scări, donate de Asociația Sothis București

FOTO Endless Marketing

Asociația Sothis donează scaune speciale Stair-PRO pentru transportarea pacienților Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), fiind primele ambulanțe din București dotate cu acest tip de scaun. La nivelul Municipiului București sunt necesare în total 293 de astfel de scaune, reprezentând un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Cinci ambulanțe SABIF au fost dotate cu scaune Stair-PRO, o premieră în sistemul de ambulanță la nivelul municipiului București. Costul unui singur scaun Stair-PRO este de 5.000 euro, bugetul asociației pentru această donație fiind de 25.000 euro.

Scaunul de scară Stair-PRO este dedicat pacienților cu răni ușoare, pacienților supraponderali și, în general, tuturor pacienților la care transportul este realizat în principal pe trepte. Este dovedit științific că acest model de scaun reduce riscul de rănire a operatorului, astfel că utilizatorii modelului Stair-PRO au mai puțin stres fizic și risc de răni la spate decât operatorii oricăror alte scaune. Poziția operatorului, reglarea mânerelor, unghiul șinei și controlul de coborâre încorporat au făcut din Stair-PRO cel mai sigur scaun din categoria sa de produse. Stair-PRO are un sistem inovator Stair-TREAD, cu șenile fabricate din kevlar, care permite medicilor să transporte un pacient pe scări fără a-l ridica.

“Pentru noi este un eveniment important pentru că am reușit să ducem la bun sfârșit un nou proiect din cadrul Programului Anual Șansa Medicală, dedicat de acestă dată pentru transportul pacienților supraponderali și nu numai. Le mulțumim pe această cale tuturor partenerilor noștri care au făcut posibilă implementarea acestui proiect. Scaunele Stair-PRO sunt absolut necesare în transportul pacienților, contribuind printre altele și la reducerea timpului de intervenție pentru aceștia”, a declarat Costel Tătaru, președintele Asociației Sothis.

“Mulțumim Asociației Sothis în numele SABIF și al pacienților pentru această contribuție valoroasă. Sunt din ce în ce mai multe cazuri de persoane supraponderale care sunt greu de transportat. Cum echipajul este de regulă format dintr-o asistentă medicală și un ambulațier, transportul pacienților pe scări este extrem de îngreunat, însă cu ajutorul scaunelor Stair-PRO va fi eliminat efortul de transport, oferind siguranță pacienților”, a declarat Dr. Alis Grasu, manager general SABIF.

Dotarea Serviciului de Ambulanță București Ilfov cu scaune speciale pentru pacienți a fost realizată prin Programul Anual de obținere de fonduri “Șansa Medicală” derulat de Asociația Sothis. Este a cincea ediție a acestui program, în edițiile anterioare fiind donate echipamente medicale pentru Secția Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, pentru Secția de Neonatologie a Spitalului CF2 București, pentru Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Urlați (Județul Prahova) și a dispensarului Comunei Adunații Copăceni (județul Giurgiu).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*