Screening gratuit pentru melanom, la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Cu ocazia Zilei Mondială a Melanomului Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc organizează screening gratuit.

Incidența melanomului este în creștere de la an la an. Melanomul reprezintă aproximativ trei la sută din totalul cazurilor de tumori maligne și este cel mai frecvent tip de tumoră în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.

Riscul este mai mare pentru cei care au suferit adesea arsuri solare, folosesc aparate de bronzat, au pielea deschisă, părul deschis sau multe alunițe.Merită să verificăm regulat alunițele noastre. Dacă observăm asimetrie, margini neregulate sau încețoșate, variații de culoare, o dimensiune mai mare de 6 mm sau modificări față de starea anterioară, trebuie să consultăm un dermatolog. Controlul dermatologic annual se recomandă tuturor, iar pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare și cu multe alunite este esențial, pentru a detecta eventualele modificările la timp și în stadii incipiente.

Acest lucru crește semnificativ șansele de vindecare. În stadiile incipiente, supraviețuirea de 5 ani este de 98%, dar dacă metastazele apar în ganglionii limfatici, această șansă scade la 64%.

Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc organizează screening gratuit pentru melanom între 7 și 31 mai 2024, zilnic între orele 11:00 și 12:00. Screeningul se desfășoară în cabinetul de dermatologie. Este nevoie de programare prealabilă, bilet de trimitere nu este necesar. Programările pot fi făcute la numărul de telefon 0721280655.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*