Sanofi și Asociația Magic, împreună pentru echilibrul psihologic al familiilor afectate de boli severe

FOTO Freecomm

În preajma Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, celebrate anual pe 10 octombrie, Sanofi Consumer HealthCare Romania și Asociația Magic au dat startul unui amplu program de sprijinire emoțională a părinților care sunt nevoiți să gestioneze un diagnostic dur și grav al copiilor lor, așa cum este cancerul. Peste 4000 de familii vor beneficia de sprijin psihologic specializat, precum și de consultanță din partea unui medic oncolog. De asemenea, compania a făcut o donație de 15.000 euro Asociației Magic pentru continuarea programului de susținere dedicat copiilor și tinerilor afectați de cancer.

Dr. Iulia Roșian, General Manager Consumer HealthCare – Sanofi Romania & Moldova, a declarat:  

“Traversarea unor momente dificile aduce cu sine multă îngrijorare, întrebări la care nu avem totdeauna un răspuns și un nivel foarte ridicat de stres. Cu atât mai mult, atunci când în familie apare o situație medicală gravă, mai ales în cazul unui copil, șocul emoțional și nivelul de stres la care sunt expuși părinții ating cote inimaginabile,  fapt ce afectează implicit și starea emoțională a copiilor. Este o realitate greu de gestionat, însă poate fi ținută sub control cu sprijin specializat astfel încât toată atenția familiei să se concentreze asupra refacerii stării de sănătate fizică a copilului, într-un mediu prielnic. Pentru că echilibrul părinților le oferă copiilor echilibrul de care au nevoie.”  

Proiectul a demarat cu un eveniment în București, în data de 11 octombrie, la care au participat circa 40 de părinți și copii invitați de Asociația Magic. În timp ce copiii s-au bucurat de activități creative și de relaxare, cu energie bună asigurată de cei aproximativ 20 de voluntari Sanofi, părinții au participat la un program de sprijin coordonat de Corina Tolea, medic psiholog.

Andreea Brînzoiu, Membru fondator și Vicepreședinte Asociația Magic, a afirmat:

“Ne bucurăm că parteneriatul nostru tradițional cu Sanofi Romania s-a extins anul acesta și că împreună putem ajuta multe familii greu încercate. Evenimentul a fost foarte util pentru părinți, care au putut interacționa cu psihologul și cu ceilalți părinți cu probleme similare, dar și plăcut și distractiv pentru copii, iar voluntarii au adus cu siguranță un plus de energie pozitivă și optimism. Cu sprijinul Sanofi, alte mii de familii vor putea accesa online resursele valoroase împărtășite de doi specialiști cheie în procesul de recuperare: medicul pediatru psiholog și medicul pediatru oncolog.”

Toți colegii din Sanofi Consumer Healthcare din Europa marchează Ziua Internațională a Sănătății Mintale în cadrul programului tradițional Purpose Day, prin acțiuni de voluntariat și donații în sprijinul comunităților locale.

Paul Martingell, SVP Region Head Europe – Consumer Healthcare at Sanofi, a spus:

“Sanofi, lider în categoria de medicamente fără prescripție medicală și suplimente alimentare, și-a asumat angajamentul de a aduce în atenția publică importanța sănătății psihice și emoționale, esențială pentru starea de bine generală. Este necesar să vorbim cât mai des despre astfel de subiecte și să punem îngrijirea personală pe lista priorităților. Sunt mândru să marcăm acest context special printr-o acțiune de voluntariat la nivel european. La rândul nostru, vom continua să ne sprijim colegii prin programe interne de încurajare a echilibrului emoțional”.   

Îngrijirea personală pentru menținerea sănătății și a stării de bine trebuie să devină o prioritate

Modul în care ne gestionăm starea de sănătate poate fi diferit de la persoană la persoană și poate include gestionarea stresului, somn suficient și de calitate și asigurarea unui nivel optim de nutrienți și vitamine.

Spre exemplu, anumite minerale pot contribui la creșterea rezistenței la stres. Magneziul este un element esențial în dezvoltarea și funcționarea echilibrată a organismului, asigură funcționarea normală a sistemului nervos si furnizează energia necesară susținerii eforturilor fizice și intelectuale. De asemenea, Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și este implicată în metabolismul energetic normal.

Sanofi are un portofoliu variat de medicamente și suplimente alimentare care conțin magneziu și vitamina B6, care pot crește rezistența la stres.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*