Salvați Copiii România duce aparatură medicală în valoare de peste 90.000 de euro, la Spitalul Universitar de Urgență București. Alte 55 de unități medicale vor fi dotate prioritar

FOTO Salvați Copiii

Organizația Salvați Copiii România a intensificat, în 2022, programul de dotare a maternităților, secțiilor de Terapie Intensivă Neonatală și de pediatrie, vulnerabilizate suplimentar pe fondul pandemiei din ultimii doi ani. Astfel, Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București a primit, în prezența Ministrului Sănătății, un ecograf performant și un ventilator de suport respirator, în valoare totală de 92.000 de euro.

În perioada 1 ianuarie 2018 – 25 mai 2020, în Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București s-a înregistrat un număr de 10.286 de nașteri. În aceeași perioadă, au fost 37.827 de spitalizări de zi și 20.882 de internări continue.

Pe parcursul pandemiei, aici au născut 182 de gravide și au primit îngrijiri de specialitate 194 de paciente cu patologii ginecologice diagnosticate cu infecție acută SARS-CoV2. Dat fiind caracterul multidisciplinar al spitalului, o parte din gravidele dispensarizate și care au născut în clinică au patologii asociate complexe (neoplazii, boală renală cronică, patologii cerebrale și de sistem cardiovascular, boli hematopoetice și chiar paciente cu transplant renal sau hepatic). Numeroase gravide cu astfel de patologii au fost transferate din spitalele din teritoriu și din maternitățile din București.

Prezent la evenimentul de dotare, Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a spus:

”Mulțumesc Organizației Salvați Copiii pentru că există un program de reducere a mortalității infantile și un model de bună practică în spitalele din România. Astăzi participăm la un eveniment important, o lungă listă de activități derulate de asociație, ce au dus la dotarea unităților medicale din toată țara.

Copiii au nevoie de echipamente performante, iar educația pentru sănătate este extrem de importantă pentru a reduce cazurile de prematuritate, sarcinile nedorite, sarcinile la copii.”

”Mă bucur că suntem astăzi aici, Salvați Copiii a fost și este un partener pentru Spitalul Universitar de Urgență. Nu este prima dată când Salvați Copiii ne oferă ajutorul, avem un parteneriat de ceva vreme și care va continua.  Spitalul Universitar este un spital de ultimă linie a nou-născutului prematur. Prematuritatea este o problemă de sănătate, iar infrastructura necesară pentru această problemă a fost și este susținută în continuare. Mama și copilul fac un tot unitar, iar colaborările noastre cu organizațiile nonguvernamentale sunt puternice: luptăm pentru diagnosticarea cancerului, prevenția cardiacă, ceea ce reprezintă un tot unitar, care împing această colaborare  mai departe”, a declarat Prof. Univ. Dr. Cîrstoiu Cătălin, Manager Spitalul Universitar de Urgență București.

În perioada 2020-2021, Spitalul Universitar de Urgență București a înregistrat o rată crescută a prematurității (13%). Dintre prematuri, 16% au avut sub 1.500g, ceea ce a însemnat spitalizare îndelungată, iar dintre toți nou-născuții, 10% au necesitat internare în TINN, respectiv suport respirator și îngrijiri speciale.

„Dotarea maternităților și a Secțiilor de Terapie Intensivă Neonatală este o prioritate, pentru că medicii noștri au nevoie de aparatură de ultimă generație, care să garanteze un tratament medical cât mai prompt și mai adecvat. Programul de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii România de un deceniu deja, are rezultate excepționale și asta ne încurajează să continuăm”, a adăugat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

„Evaluarea ecografică periodică în cursul sarcinii joacă un rol esențial în reducerea riscului de naștere prematură și a complicațiilor materne și fetale. Aparatura medicală performantă poate face diferența între moarte și viață și este indispensabilă unui centru medical unde ajung paciente din întreaga regiune”, a explicat Prof. Univ. Dr. Cîrstoiu Monica Mihaela, Medic primar Obstetrică – Ginecologie, Spitalul Universitar de Urgență București.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*