“România are sânge de rocker” continuă. Din 18 septembrie, donatorii de sânge vor avea cea mai mare dobândã la titlurile de stat FIDELIS

Donare de sânge. FOTO Pixabay.com

Ministerul Finanțelor lanseazã a treia ediție din 2023 a campaniei “România are sânge de rocker” inițiatã de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguinã București, prin intermediul Programului de titluri de stat FIDELIS și le acordã donatorilor de sânge o tranșã specialã. Perioada de desfãșurare este 18 septembrie – 03 octombrie.

„Alãturi de Rãzvan Exarhu și Rock FM dãm startul unei noi etape din aceastã campanie valoroasã” România are sânge de rocker, acum și de investitor”. Cele douã tranșe de anul acesta ne-au arãtat cã nu suntem doar norocoși sã avem investitori dedicați, ci și cu un suflet mare: 2.300 donatori investitori au investit peste 5 miliarde lei. Succesul ediției este cu adevãrat valoros atunci când este însoțit de o grijã autenticã pentru ceilalți. Aceastã nouã tranșã oferã investitorilor randamente competitive, astfel încât sã puteți sã vã gestionați economiile cu încredere și sã contribuiți la finanțarea proiectelor și inițiativelor noastre privind dezvoltarea economicã. De asemenea, comisioanele sunt zero iar câștigurile rãmân neimpozabile”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Donezi și ai cea mai bunã dobândã

Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândã de 7,25%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 01 ianuarie 2023.

Se doreste ca și aceastã ediție, prin tranșa dedicatã donatorilor, sã contribuie concret la stimularea donãrii de sânge de cãtre persoanele fizice, alãturându-se demersurilor cu aceastã temã derulate la nivel național, local dar și în mediul privat.

În afarã de tranșa specialã, ediția FIDELIS care debuteazã pe 18 septembrie va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,25% și respectiv 7,10%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%.

Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.

Comisioane zero și câștiguri neimpozabile

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținãtorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate la secțiunea Datorie Publicã și pe paginile instituțiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro; www.bcr.ro; www.brd.ro; www.alphabank.ro; www.bvb.ro – Programul FIDELIS).

Informații de background:

Ce trebuie sã știi dacã donezi sânge

Pentru a putea dona sânge trebuie sã îndeplinești urmãtoarele condiții:

  •        sã ai vârsta cuprinsã în intervalul 18-60 ani;
  •        sã fii cetãțean român sau (în cazul strãinilor) sã ai rezidența legalã pe teritoriul României de minim 1 an și sã poți comunica minimal în limba românã;
  •        sã ai la tine un act de identitate valabil (C.I., pașaport, carnet de conducere, carnet militar);
  •        sã ai o stare generalã fizicã și psihicã bunã;
  •        sã ai greutatea >/= 50 kg;
  •        sã ai tensiunea arterialã sistolicã între 10 ºi 18 mmHg;
  •        sã nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni;
  •        sã nu fii în evidențã cu diverse afecțiuni în tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infecțioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.);
  •        sã nu ai predispoziție la sângerare prelungitã în caz de leziuni;
  •        femeile sã nu fie: însãrcinate, în perioada de lãuzie, de alãptare, în perioada menstrualã sau la mai putin de 5 zile de la ultima zi a ciclului menstrual;
  •        rezultatele analizelor din sângele prelevat din deget, înainte de donare, sã fie în limitele acceptabile pentru donare (hemoglobinã, glicemie, calciu, trombocite);
  •        vene vizibile, bine conturate. Locul puncției sã nu aibã eczeme sau iritații.

Alte beneficii pentru donatori:

  •        adeverințã pentru transport, redus cu 50% pe metrou și RATB;
  •        o zi liberã, plãtitã, de la muncã, sau adeverințã pentru școalã/ facultate;
  •        bonuri de masã în valoare de 67 lei, valabile pânã la sfârșitul anului;
  •        o datã pe an donatorii pot face un set complet de analize de sânge, gratuit, la Centrul de Transfuzie Sanguinã (la minim 1 lunã distanțã fațã de ultima donare).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*