România ajută mai multe țări din Africa și Asia cu peste 1 milion de doze de vaccin anti-COVID

Vaccinul ajunge la pacienți. FOTO pixabay
Vaccinul ajunge la pacienți. FOTO pixabay

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea unor ajutoare umanitare din rezerva Ministerului Sănătății, cu titlu gratuit, pentru Pakistan, Bangladesh, Algeria și Libia.

Documentul prevede donarea unui număr de 1 100 000 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății prin Acordurile-cadru încheiate cu Comisia Europeană, după cum urmează:

  • 500.000 doze de vaccin COVID-19 (AstraZeneca) în Pakistan,
  • 200.000 doze de vaccin COVID-19 (AstraZeneca) în Bangladesh,
  • 200.000 doze de vaccin COVID-19 (AstraZeneca) în Algeria,
  • 200.000 doze de vaccin COVID-19 (AstraZeneca) în Libia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*